Yürek Burkan Yepyeni Bir Hikâye:“Irgat”

Yürek Burkan Yepyeni Bir Hikâye:“Irgat”

Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”, Türkiye’de geçen ve Shakespeare’in bile yazdığından haberi olmayan, yürek burkan bir hikâye anlatıyor. Irmak Bahçeci’nin, Shakespe..

Emre Kınay’ın Güçlü Performansıyla, Yürek Burkan Yepyeni Bir Hikâye:“Irgat”Emre Kınay’ın Güçlü Performansıyla, Yürek Burkan Yepyeni Bir Hikâye:“Irgat”
 
25-28 Kasım’da Duru Tiyatro Ataşehir’de!
 
Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”, Türkiye’de geçen ve Shakespeare’in bile yazdığından haberi olmayan, yürek burkan bir hikâye anlatıyor. Irmak Bahçeci’nin, Shakespeare’in günümüze kalan tüm oyunlarını tarayarak, sadece onun cümleleriyle yazdığı oyunun yönetmenliğini Emrah Eren üstleniyor. Irgat’ı canlandıran Emre Kınay’ın sarsıcı performansıyla dikkatleri çeken “Irgat”, 25-28 Kasım tarihleri arasında 4 gün art arda Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.
 
Irmak Bahçeci’nin Shakespeare’in tüm oyunlarını tarayıp önce Türkçe’ye ardından da ‘ırgatça’ya çevirerek yazdığı “Irgat”, tamamen Shakespeare’in cümlelerinden oluşuyor ama onun hiç yazmadığı yepyeni bir karakterin hikâyesini anlatıyor. Türkiye’de geçen müzikli oyunda, büyükşehre gidip kendini koskoca bir inşaatın, betonlaşmanın ve vahşi kapitalizmin içinde bulan “ırgat”ı Emre Kınay canlandırıyor. Kınay’a “beyzade” rolünde Sertaç Nicholas Güder’in eşlik ettiği “Irgat”ın yönetmen koltuğunda ise Emrah Eren oturuyor.
 
“Irgat”, bu toprakların hiç de yabancı olmadığı, yürek burkan tanıdık bir hikâyeyi tiyatro sahnesine taşıyor. Memleketindeki çatışma ortamında doğup büyümüş olan Irgat, bir çatışma sırasında öksüz kalmış bir çocuğu sahiplenir ve çocuğu da alarak metropole gelir. Tek derdi, başını sokacak bir yer ve karnını doyurmak olan Irgat, şans eseri bir inşaat firmasının sahibiyle tanışır. Adam, Irgat’a inşaatlarından birinde hem kalacak yer hem de iş verir. 
 
Çocuk da zaman içinde büyür ve o da inşaatta Irgat’la yan yana çalışmaya başlar. Bitmek bilmeyen bir kavganın sürdüğü topraklardan, ideolojik çatışmanın kasıp kavurduğu üniversiteden, taşranın işsizliğinden, metropolün ağır işçiliğinden kurtulmayı becermiş bir işçi olan Irgat’ı trajedi, nereden kaçarsa kaçsın kendi vicdanında yakalayacaktır.
 
Türkiye kültür ve sanat haberlerinde Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”ın müzikleri Cenk Erdoğan’ın, dekoru Cihan Aşar’ın, ışık tasarımı Yakup Çartık’ın, şarkı sözleri ise Faruk Üstün’ün imzasını taşıyor.
 
kültür ve sanat haberleri,Tiyatro,ırgat, Hikâye
“Irgat”, 25 Kasım 2021 Perşembe, 26 Kasım 2021 Cuma, 27 Kasım 2021 Cumartesi akşamları saat 20.00’de; 28 Kasım 2021 Pazar günü ise 18.00’de Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde seyirciyle buluşacak. Oyunun biletleri biletix.com ve biletinial.com adreslerinden temin edilebilir. Perdelerini yıl sonuna kadar indirimli olarak açan Duru Tiyatro’da, “Irgat”ın tek kişilik bilet fiyatı 90 TL, iki kişilik bilet fiyatı ise 150 TL!
 
Adres: Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi
 
Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No. 10 A -1 Ataşehir/İstanbul
 
Tel: 0216 338 56 86 - 0549 553 19 79
 
Bilgi için: durutiyatro.com instagram.com/durutiyatro
 
DURU TİYATRO HAKKINDA
 
Mart 2005’te kurulan tiyatro topluluğu, bir repertuar tiyatrosu olarak yaşamına başladı. Eylül 2007’de “Maarif Kültür Merkezi” projesine başlarken, çağdaş bir kente yakışan, “duru” bir tiyatro yaratma düşüncesiyle yola çıkan Duru Tiyatro, 5 Ocak 2008’de, 8 dalda “En İyi” ödülleriyle ödüllendirilen ve Yılın Oyunu seçilen “Bana Bir Picasso Gerek” adlı oyunuyla perdelerini açtı.
 
EMRE KINAY HAKKINDA
 
Emre Kınay’ın Güçlü Performansıyla, Yürek Burkan Yepyeni Bir Hikâye:“Irgat”1970 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne kayıt yaptırdı. 1992 yılı itibariyle, Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda profesyonel olarak oyunculuk kariyerine başladı. 1995 yılında konservatuvardan mezun olan Kınay, Bakırköy Belediye Tiyatroları’ndan ayrıldıktan sonra 2005 yılında Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı Duru Tiyatro’yu kurdu. Halen oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak Duru Tiyatro’da görevine devam etmektedir.
 
EMRAH EREN HAKKINDA
 
2003 yılında Sanat İşliği Tiyatrosu’nda “Tüccar Kentin Melekleri” adlı müzikli oyuna; 2004 yılında B.B.T.’de “Şimdi'den Son'a Cahit Külebi” adlı şiir gösterisine; Şubat 2009’da Turgay Kantürk ile birlikte kurduğu İstanbul Şiir Tiyatrosu ile şiir ve tiyatroyu aynı disiplinde buluşturdukları “Aziz İstanbul” konseptli çalışmaya imza attı. Son 12 yıldır kariyerine yönetmen olarak devam etmektedir.
 
Yönettiği oyunlar: Sokağa Çıkma Yasağı, Yazan: Civan Canova (Bakırköy Belediye Tiyatroları-2009), Nereye?, Yazan: Hüseyin Alp Tahmaz (Diyarbakır Devlet Tiyatrosu-2011), Turnike, Yazan: Nur Can Kara (TiyatroHal-2012), Hayvan Çiftliği, Yazan: George Orwell (Bakırköy Belediye Tiyatroları-2014), Kıran Resimleri, Yazan: İnci Aral (Bakırköy Belediye Tiyatroları-2015, İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?, Yazan: Nazım Hikmet (tiyatroadam-2016), Bir Baba Hamlet, Yazan: Sebastian Seidel (Baba Sahne-2017), İntiharın Genel Provası by Duşan Kovaçeviç (tiyatroadam-2017), Cıngıllı, Yazan: Irmak Bahçeci (Bakırköy Belediye Tiyatroları-2017), Meçhulpaşa, Yazan: Ahmet Sami Özbudak (tiyatroadam-2018), Don Kişot'um Ben, Yazan: Cervantes (Baba Sahne-2018), Kazanova, Yazan: Dürrenmatt (Bakırköy Belediye Tiyatroları-2019), Tartuffe, Yazan: Moliere (Mam'art Tiyatro-2019)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler