Waitrose, Yıllık Yiyecek ve İçecek Raporunu Açıklandı!

Waitrose, Yıllık Yiyecek ve İçecek Raporunu Açıklandı!

Türkiye gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizminde 2022 Trendlerine Göre, Öne Çıkacak Alışveriş Yapılabilir Deneyimler, 2022 trendlerine göre, bu pazarlama kampanyası..

Waitrose, yıllık Yiyecek ve İçecek Raporu Açıklandı! 2022’nin yemek trendleri açıklandı...
 
İngiltere'nin en büyük süpermarket zinciri Waitrose, yıllık Yiyecek ve İçecek Raporu'nu açıkladı. Buna göre, 2022 yılının en trend içeceği patates sütü oldu.
 
İngiltere’nin en büyük süpermarket zinciri Waitrose tarafından yayımlanan son rapor, 2022 yılında global düzeyde beslenme şeklinin değişeceğini ve hayatımıza yeni yiyecek ve içeceklerin de gireceğini ortaya koydu. Waitrose, yıllık Yiyecek ve İçecek Raporu’nda, yeni tüketici eğilimlerini açıkladı.
 
Uluslararası Waitrose tarafından yayımlanan araştırmaya göre 2022’nin en trend yemeği patates sütü olacak. İsveç’te Veg of Lund adlı bir şirket tarafından icat edilen ve Dug markasıyla sunulan patates Türk aşçı haberleri sütünün yakın gelecekte tüm dünyada popüler hale gelmesi bekleniyor. Marka, patates sütünün “İsveç’teki Lund Üniversitesi’nden Profesör Eva Tornberg tarafından geliştirilen, patates ve kolza tohumu yağının patentli bir emülsiyonu” olarak satışa sunulduğunu aktardı.
 
"Çevre Üzerindeki Etkisine Odaklanılacak"
 
Soya, badem, yulaf ve fındık gibi diğer alternatif vegan süt ürünleri gibi patates sütünde de daha az CO2 kullandığını ve oldukça besleyici olduğu belirtiliyor. İsveçli marka, ayrıca içeceğinin “lezzetli bir şekilde kremsi olduğunu, kahvede mükemmel köpük oluşturduğunu ve gezegendeki en sürdürülebilir alternatif olduğunu” iddia ediyor.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizminde 2022 Trendlerine Göre, Öne Çıkacak Alışveriş Yapılabilir Deneyimler:
 
Waitrose’un araştırmasına göre 2022 yılında tüketicilerin beslenme konusundaki en büyük değişiklik ‘karbon ayak izi ve CO2 salınımına dikkat edilmesi’ olacak. Uzmanlar, 2022 yılında ‘iklim değişikliği odaklı beslenmenin’ daha revaçta olacağını belirtirken, yiyeceklerin çevre üzerindeki etkisine odaklanılacağına dikkat çekti.
 
Sözcü'nün aktardığı'na göre. yayımlanan raporda, 2022 yılında bitki bazlı Türk aşçı haberleri yemek seçeneklerinin menülerde daha çok yer kaplaması beklendiği aktarılırken, özellikle Avrupa’da pandemi ile birlikte et tüketiminin azalmasına da vurgu yapıldı.
 
En iyi yemek tariflerinden ve patates yemeklerinden Patates Sütü Nasıl Yapılır?
 
Waitrose, Yıllık Yiyecek ve İçecek Raporunu Açıklandı!
Sütlü Patates Tarifi İçin Malzemeler
 
*     4 patates
*     2 su bardağı süt
*     1 çay bardağı zeytinyağı
*     1 çay kaşığı kekik
*     5 diş sarımsak
*     1 yemek kaşığı tuz
*     1 tatlı kaşığı karabiber
*     2 yemek kaşığı tereyağı
 
Sütlü Patates Üzeri için kullanılacak malzemeler...
 
*     İhtiacınız kadar rendelenmiş kaşar peynir
 
Sütlü Patates Nasıl Yapılır?
 
Patateslerin kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek şekilde doğrayın. Bir kabın içine aktarın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ilave edin.
 
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Patatesleri birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika pişirin.
 
Ardından çıkarıp üzerine sütü dökün ve yeniden fırınlayın. Sütü ilave ettikten sonra yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler