"Coğrafya Lezzettir" Adana Mutfağı Dünya İle Buluşuyor

"Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşecek olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park..

"Coğrafya Lezzettir" Teması İle Adana Mutfağı Dünya İle Buluşuyor...
 
"Uluslararası Adana Lezzet Festivali" başladı Festival, Adana mutfağını dünyayla buluşturacak 300 bin kişinin gelmesi beklenen festival alanı ilk günden doldu taştı Adana mutfağını dünyayla buluşturacak olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' başladı.
 
Adana mutfağı dünya ile buluşuyor...
 
300 bin kişinin gelmesi beklenen festival alanı ilk günden doldu taştı
 
Bu yıl "Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşecek olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta start aldı. Yüzlerce işletme, kurduğu stantlarla festival alanında yer alırken saat 12.00 itibariyle de vatandaşlar festival alanına alındı.
 
Girişte Hayat Eve Sığar kodu kontrolü yapılırken maske ve mesafe kurallarına da dikkat edildi. Festivalin ilk gününde kebapçıların stantlarının önünde kuyruklar oluşurken kente ait diğer yöresel lezzetlerde ilgi gördü.
 
10 Ekim Pazar günü saat 24.00'a kadar sürecek festivalde Adana'nın ikonik lezzetlerinden kaybolmaya yüz tutmuş tariflere, gastrodiplomasiden gıdanın yaşamı iyileştirici gücüne uzun bir yolculuğa çıkılacak. Bu yıl en iyi fuar ve festivallerden Adana festival sahnesinde olacak her bir başlık bütünselliği yansıtabilme hedefiyle bir araya getirildi. Birbirinden değerli yerel, ulusal ve uluslararası şefler kadar Rusya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan'dan gelen konuk şeflerle ortak lezzetler yeniden yorumlanacak.
 
'Coğrafya Lezzettir' teması altında bir araya gelen onlarca isim, dünü, bugünü ve Adana mutfağının sürdürülebilirliği için geleceği inşa edecek konuları özgün bir yaklaşımla ele alacak. Türk mutfağının ikonik lezzetlerinden Adana Kebabı bu yıl Siyaset Bilimci Anna Maria Beyluni tarafından gastrodiplomasi açısından farklı bir bakış açısı ile değerlendirecek. Festivalde 'Yeni Gelecek' başlığı ile araştırmacı ve trend uzmanı Nurhan Keeler, gastronomideki yeni trendleri ve yol haritalarını paylaşacak.
 
Türkiye'nin ilk atıksız festivali
 
Festival aynı zamanda Türkiye'de bir ilke imza atacak. Festival boyunca meydana gelen atıkların geri dönüşümü ile bu yıl Adana Lezzet Festivali, Türkiye'nin ilk atıksız festivalini gerçekleştirecek.
 
Yaptığı metrelik 'Piton döner' ile gastronomi turizminde yer alan ve ilgi çeken Mehmet İkram Taş, "Bugün festivalin ilk günü. Beklentimizin çok üstünde. Daha festival yeni başlamasına rağmen yoğunluk var. 3 gün sürecek festivale bütün herkesi bekliyoruz" diye konuştu.
 
Kebapçı Cihangir Korkmaz ise Adana Kebap'ın festivalde en çok ilgiyi gören yemek olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyız. 12.00 itibariyle başladı ama katılım çok fazla. Biz 300 bin kişiyi bekliyoruz. Gerekli bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün hijyen kurallarına uyuyoruz. Herkesi festivale bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Figen Günsen isimli vatandaş ise festivalde bütün organizasyonların çok iyi yapıldığını söyleyerek, "Çok güzel, beğendim. Güzel düzenlenmiş ve temiz. Her yere çöp kovaları konulmuş. Sunulan yemeklerde çok iyi, hijyene önem veriliyor. Adana'nın bütün tatları burada. Çevre ilçelerdeki lezzetlerde burada var. Gayet güzel olmuş. İnsanlar şuanda lezzetlerle buluştu" şeklinde konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler