Afyonkarahisar Gastronomi Marka Şehri Hedefinde İddialı

Afyonkarahisar Gastronomi Marka Şehri Hedefinde İddialı

Türkiye Gastronomi haberlerinde de yer alan Festivalin 14 Ekim'de start alacağını dile getiren Akar, şöyle konuştu: Son bir haftadır Türkiye içinden...

Afyonkarahisar Gastronomi Marka Şehri Hedefinde İddialı...
 
Afyonkarahisar'da Valilik, Belediye Başkanlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyokarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) iş birliğiyle 14-17 Ekim'de, 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) yapılacak.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, kentteki kır bahçesinde düzenlenen basın toplantısında, 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet festivali için ciddi bir çalışmanın yapıldığını ve final aşamasına girdiklerini söyledi.
 
Türkiye Gastronomi haberlerinde de yer alan Festivalin 14 Ekim'de start alacağını dile getiren Akar, şöyle konuştu:
 
"Son bir haftadır Türkiye içinden festivale çok büyük bir ilgi var. Hatta biz artık gelmek isteyenlerin taleplerini karşılayamaz duruma geldik. Demek ki biz, Afyonkarahisar gastronomisini güzel tanıtmışız. Gastronomi marka şehir Afyonkarahisar ile ilgili yaklaşık 2 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden büyükelçilere, valilerden belediye başkanlarına, Ticaret ve Sanayi Odalarından ana akım medya kurumlarına kadar tanıtım çalışmaları büyük bir ilgi uyandırdı ve meyvesini vermeye başladı."
 
Akar, festival için yurt dışından ve içinden yüzlerce misafir ile aşçı, youtuber, blogger ve influencerin Afyonkarahisar'a geleceğini ifade etti.
 
"Taşın altına her zaman elimizi koyuyoruz"
 
TAFED Bakan Vekili ve AFPAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan da Türkiye'deki yiyecek ve içecek sektörünün bugün 120 milyar dolarlık bir Ekonomi, oluşturduğunu belirtti.
 
Sektörde aslan payını alan 3 ilden birinin de yöresel mutfaklarımızdan Afyonkarahisar olduğunu aktaran Kalkan, "Bu şehir, yolların kesiştiği bir noktada. Termal ve tarih turizminin yanında artık gastronomi de eklendi. Bunlar Afyonkarahisar için gerçekten çok önemli bir değer. Bu konuda valilik, belediye başkanlığı ve dernek olarak taşın altına her zaman elimizi koyuyoruz ama bu yeterli değil. 
 
Afyonkarahisar'da çok büyük markalarımız var. Çünkü biz gıda şehriyiz. Festivalde bizim için çok önemli. Artık Hatay'ı bile geride bıraktık. Şimdi bizi Gaziantep ile kıyaslıyorlar." diye konuştu.
 
"Festivale 15'e yakın büyükelçi katılım sağlayacak"
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Kalkan, festival için 5-6 aydır ciddi bir hazırlık yaptıklarını ve kendilerinden beklentinin de çok yüksek olduğunu anlattı.
 
Festivalde, Afyonkarahisar mutfağını ve değerlerini, gelen misafirlere en iyi şekilde tanıtacaklarına dikkat çeken Kalkan, şöyle devam etti:
 
"Festivale 15'e yakın büyükelçi katılım sağlayacak. Farklı ülkelerden 20'ye yakın usta şef ile UNESCO'nun 36 gastronomi şehrinden de katılımlar olacak. Yine yemek yazarları, gurmeler, ünlü şeflerle birlikte yoğun bir misafir ağırlayacağız. 
 
İstanbul, Ankara ve Antalya'da lansman organizasyonlarımız olacak. Bu toplantılarda da festivalimizin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız. 12 Ekim'de de Afyonkarahisar'da son toplantımızı yaparak misafirlerimizi bekleyeceğiz. "
 
Kalkan, festivalde misafirler için Afyonkarahisar'ın yöresel yemekleri ile dana çevirme ikram edileceğini, gastro şovlar, atölye çalışmaları ve çeşitli branşlarda yarışmalar düzenleneceğini ifade etti.
 
Farklı kültürlerin harmanlanmasıyla zengin bir çeşitliliğe sahip olan UNESCO tescilli Afyonkarahisar Mutfağı “3. Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivali” ile dünyaya tanıtılıyor.
 
Afyonkarahisar 14-17 Ekim tarihleri arasında lezzet şölenine hazırlanıyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek liderliğinde 3.Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali öncesi lansman toplantıları başladı. İlk toplantı İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleşti.
 
“Renkli Görüntülere Sahne Oldu”
 
GastroAfyon 2021 kapsamında festival öncesi ilk tanıtım toplantısı sinema oyuncuları, milli sporcular, sanatçılar ve ünlü şefleri bir araya getirdi.Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) iş birliğinde 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin (Gastro Afyon 2021) ilk lansman renkli görüntülere sahne oldu.Ünlü şefler ve birbirinden seçkin konukların katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında Afyonkarahisar’ımızın yöresel lezzetleri hem göze hem de damaklara hitap etti. 14-17 Ekim tarihleri arasında tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’a davet eden ünlüler, lezzetlerimize hayran kaldı.  
 
“Tüm Türkiye’yi Gastro Afyon Festivaline Bekliyoruz”
 
Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş 14-17 Ekim’de tüm Türkiye’yi Afyonkarahisar’daki bu lezzet şölenine davet etti. Afyonkarahisar’ın malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle, geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri konumunda olduğunu ifade eden Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, “Bizler Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak, bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın yoğun gayreti içerisindeyiz.
 
Bu amaçla Afyonkarahisar insanının emeğinin ürünü olan festivalimiz için markalaşma sürecini hep birlikte başlattık. İlk tanıtım İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Sonrasında Ankara ve Antalya’da da tanıtım lansmanlarına devam edeceğiz. Festivalimizi, bir Afyon markası ve gastronomi vitrininin en nadide parçası olarak görüyoruz.  Birbirinden değerli lezzetlerimize sahip çıkmak, onları geliştirmek, büyütmek, dünyanın bildiği ve değer verdiği bir organizasyona dönüştürmek, Afyon aşığı her birey için en önemli görevlerden biridir. İnanıyorum ki Afyonkarahisar misafirperverliği ile Lezzet Festivaline sonuna kadar sahip çıkacak ve daha nice şölenlere ev sahipliği yapacaktır.” şeklinde konuştu.
 
“Artık Tüm Dünya Afyon’u Tanıyor”
 
Gastronomi Eğitmeni Şef Özlem Mekik ise duygularını şöyle dile getirdi; “Afyon benim için çok değerli. Ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Afyonkarahisar hem lezzet, hemde insanlığı açısından mükemmel bir şehir.  İyi ki bu lansmanda bir araya geldik. Afyon Türkiye’de üçüncü il olarak UNESCO’da yerini aldı. Artık tüm dünya Afyon’u tanıyor. Afyon dendiği zaman sadece yemekleri değil ve güler yüzlü insanı gün yüzüne çıkacak. Afyonkarahisar’ın en sevdiğim yöresel tadı haşhaş.   Haşhaş’ın Afyon’un lezzeti olarak tüm menülere girmesini istiyorum. Her menü de Afyon haşhaşı olmak zorunda. Afyon lezzetlerini herkes tatmalı” dedi.  
 
“Afyon’a Gelmek İçin Bir Sebep Yok, Birçok Sebep Var”
 
Sinema Oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu ise “Bu tip lezzet festivalleri insanları birbirine yaklaştırır. Sosyal olarak gelişmelerden haberdar edilir. Paylaşma kültürü arttırılır. Afyonkarahisar tarihi ve kültürünün yanında artık lezzetleriyle de adından söz ettirir bir konuma geldi. Türkiye’nin her yerinde ekmek kadayıfı var ancak Afyonkarahisar’ın ki bir başka güzel. Afyon’a gelmek için bir sebep yok, birçok sebep var. 14-17 Ekim tarihleri arasında herkesi Gastro Afyon festivaline bekliyoruz” dedi. Milli Atlet Nagihan Karadere ise “Afyonkarahisar’ın çok leziz yemekler var. Sağlıklı ve lezziz besinleri bulmak biraz zor oluyor. Afyon denince aklıma kaymak geliyor. Kesinlikle Afyon’a gelin pişman olmayacaksınız mutlaka bekliyoruz.” Dedi.
 
“Afyon Lezzetlerine Gerçekten Bayıldık”
 
Milli Sporcu Gonca Kakar ise “İki gündür yemek yemiyorum desem yeridir. Antrenmandan çıktım geldim. Bu leziz lezzetleri tatmak için. Lezzet ve besin bizim için çok çok önemli. Ülkemizin bütün yemekleri çok lezzetli ama Afyon’un bir başka. 14- 17 Ekim’de herkes Afyonkarahisar’a çıkıp çıkıp gelsin. Lezzet şölenini kaçırmasınlar” dedi. Sanatçı Umut Akyürek ise “Afyonkarahisar lezzetlerine gerçekten bayıldım. Afyon’un mutfağı çok başarılı. Afyon denince aklıma kaymak, lokumu geliyor. Ama bundan sonra Afyon’a gelmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler