Otelciler Neden Kalifiye Personel Bulamıyor?

Otelciler Neden Kalifiye Personel Bulamıyor?

Salgın ile şekil değiştirdi. Turizmde, hizmet sektöründe çalışanlar salgın döneminde daha aktif olan kargo, kurye, yeme içme gibi sektör..

Otelciler Neden Kalifiye Personel Bulamıyor?
 
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Salgın nedeniyle tesisler kapandığı için nitelikli elemanlar sektörden uzaklaştı. Salgın biter, 7-8 ay turizm yapar hale gelirsek sektöre tekrar dönüş olacaktır, bu konuda umudumuzu koruyoruz ” dedi.
 
Demir: Turizm çalışanları kargo, kurye, yeme içme sektörlerine kaydı...
 
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir de, Turizm haberlerinde bu durumun turizmcilerin sektör değiştirmesine neden olacağını, turizmde nitelikli personelin çok önemli olduğunu dile getirdi. Eleman eksikse turizmin eksik kaldığını, bu sorunun salgın öncesinde de gündemde olduğunu belirten Demir, "Son on yıldır nitelikli eleman sıkıntısı her yıl fazlalaşarak devam ediyordu. 
 
Salgın ile şekil değiştirdi. Turizmde, hizmet sektöründe çalışanlar salgın döneminde daha aktif olan kargo, kurye, yeme içme gibi sektörlere kaydı. Bu dönem sektörde zaten var olan sıkıntıyı çok daha büyük boyutlara taşıdı” ifadelerini kullandı.
 
Artık ne servis, ne mutfak elemanı bulamıyorsunuz otel sahipleri meslek değiştirecek...
 
Yılın belirli aylarında turizmde çalışma yerine sürekli çalışılacak sektörlere kayıldığını açıklayan Demir, bu durumun sektör yatırımcılarını da turizmden uzaklaştıracağını vurguladı. 
 
Demir, şunları kaydetti: “Şunu söyleyebilirim, salgın bitecek ama turizmdeki eleman sıkıntısı bitmeyecek. Hatta çok otellerin, restoranların personel sıkıntısı yüzünden kapanacağına, otel ve restoran sahiplerinin meslek değiştireceğine inanıyorum. 
 
Nasıl salgın sürecinde elemanlar sektör değiştirdiyse, turizmciler de sektör değiştirecek, hatta uzaklaşmaya başlayanlar bile oldu. Artık ne servis elemanı, ne mutfak elemanı bulamıyorsunuz, bulduklarınız kısa süre çalışıyor, sonra daha fazla maaşla başka yere transfer olup gidiyor. 
 
Bu konuyu sıkça dile getirdiğimiz halde özellikle hükümetimiz nitelikli personel sıkıntısı ile ilgili ciddi bir gayret göstermiyor. Bu durum gelecekte turizmi, döviz girdisini, yaşam kalitemizi düşürecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler