Çırap Domatesi

Çırap Domatesi

Palu’ya bağlı Akyürek köyünde yetişen Çırap Domatesinin özellikleri nelerdir? bir kilo ağırlığına ulaşan görüntüsü ve kendisine has aroması ile vatandaşların vazgeçil..

Çırap Domatesi...
 
Elazığ’ın, Palu ilçesine bağlı Akyürek köyünde yetişen Çırap Domatesi tezgahlardaki yerini aldı.
 
Palu’ya bağlı Akyürek köyünde yetişen Çırap Domatesinin özellikleri nelerdir? bir kilo ağırlığına ulaşan  görüntüsü ve  kendisine has aroması ile vatandaşların vazgeçilmezi oldu.  Sadece Akyürek köyü ve çevresindeki birkaç noktada yetişen Çırap Domatesi, sınırlı sayıda üretildiği için sadece Palu ve Kovancılar ilçesinde satılıyor. 
 
Yöresel lezzetlerimizden Çırap Domatesi’nin  sıkı müdavimi olan vatandaşlar  ise; bu lezzetten mahrum kalmamak için Akyürek köyüne kadar gidiyor.
 
Eylül Ayının İlk Haftasında Hasat Edilmeye Başlanıyor 
 
Çırap Domatesi...
Atalık tohumlarla üretilen topraktan tabağa Çırap Domatesi, Eylül ayının ilk haftasında hasat edilmeye başlanıyor. Bir tanesinin bir kilo ağırlığa ulaştığı Çırap Domatesleri, hasat edilir edilmez, yöresel mutfaklarımızda sofralardaki yerini alıyor. Tamamen organik yöntemlerle yetiştirilen Çırap Domatesi, lezzetiyle büyülüyor.
 
Akyürek ve Çevresi Dışında Yetişmiyor
 
Çırap Domatesi’ nin, bölgelerine has bir ürün olduğunu kaydeden Akyürek köyü sakinleri, Çırap Domatesi’ ni yetiştirmek isteyen vatandaşların, şehrin birçok noktasında ekim yaptığını ancak Çırap Domatesi’ nin, köyleri dışında yetişmediğini belirttiler. Köy sakinleri, Çırap Domatesi’ ni tatmak isteyenlere yardımcı olduklarını da vurgulayarak, Çırap Domatesi’ ni tatmak isteyenleri, köylerine davet ettiler


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler