WorldFood İstanbul

WorldFood İstanbul "2021"

Food Master Class Özel Fuar Turu, Food Tech Garage, Show Mutfağı Atölyeleri kapsamında Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması All Star Buluşması ve Coğrafi İşaretli Ürünle...

WorldFood İstanbul "2021"
 
Gıda sektöründe inovasyon, ticari etkileşim, keyifli aktiviteler ve öğretici atölyelerin odak noktası olan WorldFood İstanbul; sunduğu geniş etkinlik yelpazesiyle hem katılımcılarına hem de ziyaretçilerine bambaşka bir fuar deneyimi yaşatacak. WorldFood İstanbul, Zengin Etkinlik Programıyla Ziyaretçilerine ve Katılımcılarına Unutulmaz Anlar Yaşatacak!  
 
Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan ve bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul, 9-12 Eylül 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, bir yandan gıda sektörünü birçok yeni ürün ve hizmetle tanıştırmaya hazırlanırken bir yandan da panelleri, konferansları, girişimciler alanı, yemek şovları, kısacası tüm etkinlikleriyle gıda sektörünün hem ekonomik hem de renkli yönünü, farklı endüstri uzmanları ile ele almayı hedefliyor. 
 
Food Master Class Özel Fuar Turu, Food Tech Garage, Show Mutfağı Atölyeleri kapsamında Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması All Star Buluşması ve Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yıldızlaşan Şef Tabakları gibi renkli organizasyon ve projeler, bu yıl düzenlenecek olan WorldFood İstanbul’a damga vuracak. Food Master Class, Genişleyen Kadrosuyla Çok Özel Bir Fuar Turu Deneyimi Vadediyor.
 
Sektör profesyonellerinden ön kayıt alınarak kapalı bir grup ile oluşturulan, ünlü şefler ve konuklar eşliğinde katılımcı stantlarının gezildiği, tematik sohbetlerin gerçekleştiği, üst düzey bilgi ve network kazanımını hedefleyen Food Master Class, özel bir fuar turu projesi olarak katılımcılarına sadece WorldFood İstanbul’da yaşayabilecekleri bir deneyim sunacak. 
 
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) iş birliğiyle, 10 Eylül Cuma günü 11:00-17:30 saatlerinde yapılacak etkinliğin açılışında GTD Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde şeflerle bir panel oturumu gerçekleştirilecek. 
 
“Gastronomi İhracatında Başroldeki Şefler, Özel Markalı Ürünlerin Peşinde!” 
 
Temasıyla organize edilen etkinliğin odağında; markalaşma, güncel trendler, müşteri davranışlarındaki değişim, pandeminin restoran kültürü üzerindeki etkisi, şeflerin kendi markalarını çıkarması ve satın alma kriterleri olacak. 
 
Gastronomi Turizmi Derneği’nin (GTD) iş birliği ve Şef Somer Sivrioğlu’nun katılımı ile 2020 yılında ilki gerçekleştirilen Food Master Class, bu çok özel fuar ve festivaller  turunu deneyimleyenler tarafından büyük beğeni toplamıştı. Bu sene kadrosu daha da genişletilen Food Master Class’ta; MasterChef Türkiye jürisi Somer Sivrioğlu’yla birlikte Şef Murat Bozok ve Şef Jale Balcı da yer alacak. Sektördeki Teknolojik İnovasyonlar, Food Tech Garage ile WorldFood İstanbul’da Olacak! 
 
Age Provocateur iş birliğiyle gerçekleştirilecek Food Tech Garage, fuar boyunca saat 10:00-18:00 arasında Agrovisio, Avokadio, Can Bahçe, Fuwell ve Sugar Tech gibi markalara ve start-up’lara; yapay zeka ve drone teknolojileri ile tarım alanları analizi, beslenme alışkanlarına göre kişiselleşen cihazlar, biyoteknoloji ile katkı maddesiz ürünler, şehiriçi tarım teknikleri ve gıda israfına yönelik teknolojik çözümler gibi sektöre damga vuran teknoloji tabanlı ürünlerini sektörün öncü alıcı, tedarikçi, üretici, pazarlamacı ve kullanıcılara anlatma fırsatı sunarken; trendleri takip etmek isteyen ziyaretçileri de yeni teknoloji ve ürünlerle buluşturacak. 
 
Girişimciler ve yatırımcılar, FOOD TECH GARAGE stant alanında bire bir iş görüşmeleri yapabilecek ve sektörel ağlarını geliştirebilecekler. 
 
WorldFood İstanbul- 2021...
Food Tech Garage Maraton Sunumları ile Eşsiz Deneyimler PaylaşılacakFuarın son günü olan 12 Eylül’de ise Food Tech Garage Maraton Sunumları adı altında, sektöre damga vuran yerli gıda girişimcileri, 12:00-14:00 saatleri arasında konferans sahnesinde deneyimlerini paylaşarak, hangi beklentilere yanıt verebildiklerini ya da büyüme alanını doldurduklarını anlatan ve sektöre yenilikçi fikirleriyle ilham veren serüvenlerini paylaşacaklar.
 
Show Mutfağı Atölyeleri Kapsamında Hazırlanan Tabaklar İştah Kabartacak!Aşçılar Derneği iş birliğinde ve Öztiryakiler mutfak sponsorluğunda düzenlenen, Kütahya Porselen tabak sponsorluğunda ve Sedef Fuar Hizmetleri’nin mutfak kurulum sponsorluğunda desteklenen Show Mutfağı’nda ağırlanacak otel/restoran/kafe sektörünün (HoReCa) önemli şefleri; 9 ve 11 Eylül tarihlerinde 15:30-17:30 saatleri arasında Food Arena etkinlikleri kapsamında özel menüler ve tabaklar hazırlayacaklar. Şefler, iki güne özel iki konseptle yeni tarifler ve teknikler deneyecek, mutfak profesyonellerine kendi tüyolarını aktaracaklar.  
 
Coğrafi İşaretli Ürünlerle Yıldızlaşan Şef Tabakları
 
Sektörün önde gelen ve tanınan şefleri, kendi hazırlayacakları menü için fuar alanında ürünlerini seçerlerken katılımcı firmalardan en yeni ürün ve teknolojilere dair bilgi alacaklar. Coğrafi İşaretli Ürünler üzerine bir menü oluşturan şefler, katılımcı firmalardan ürünlerini temin ettikten sonra Food Arena içinde yer alan Show Mutfağına geçerek mutfak profesyonelleri için tariflerini uygulayacaklar.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve turizm haberlerinde Şefin En İyi Tabağı Yarışması “All Stars” Kazanan Tabaklar Seçkisi...
 
2018 yılından bu yana World Gourmet Society iş birliği ve Aşçılar Derneği destekleriyle gerçekleştirilen Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması kazananları “All Stars”da bir araya geliyor. Son 3 senenin şampiyon şefleri, kazanan tabaklarını canlı atölye çalışması ile hazırlayacaklar.  
 
Şefler, WorldFood İstanbul Instagram Hesabını Ele Geçiriyor!Fuara gelemeyen ziyaretçilerimiz için yıldız şeflerimiz, WorldFood İstanbul Instagram hesabını (@worldfoodistanbul) 9 ve 11 Eylül tarihlerinde ele geçirerek fuar turu yaparken, izleyiciler de şeflerimizle birlikte Instagram üzerinden bu muhteşem fuar turu deneyimine katılabilecekler. 
 
Sektördeki Tüm Yenilikler Gibi Yeni Trend Beslenme Çeşitleri de WorldFood İstanbul’da!
 
10 Eylül Cuma günü 11:00-17:30 saatleri arasında Orkide markasının iş birliği ile gerçekleştirilecek Yeni Trend Beslenme Çeşitleri etkinliği, yarım saatlik bir panelin ardından mutfak bölümünde yapılacak yemek şovlarıyla devam edecek. Sektörün tanınan İşletmeci Şeflerinden Özlem Mekik’in moderatörlüğünü yapacağı panelde, konuşmacı olarak kendisine Şef Eyüp Kemal Sevinç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, Danışman Şef Ceyda Baza ve Günaydın Et ve Restoranlar Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan eşlik edecek.E-Ticaret, Perakendeyi Ele mi Geçirecek?Yıllardır düzenli bir büyüme içerisinde olan e-ticaretin kullanımı pandemi döneminde daha da arttı. 
 
Gıda dahil olmak üzere hemen hemen tüm ürünleri internet üzerinden alabileceğimizi tekrar keşfettik.  Hem tüketici nezdinde hem de markalar nezdinde e-ticaret artık bir eklenti olmaktan ziyade zorunluluk. Bu durumun sektörde yarattığı beklentileri ve fırsatları tartışmak üzere 10 Eylül Cuma günü, 14:00-15:00 saatleri arasında Keyo Digital iş birliğiyle düzenlenen panelde Keyo Digital Kurucu Ortağı Mustafa Kemal Sözkesen moderatörlük yaparak konuyu ele alacak. 
 
Konuşmacı olarak ise kendisine eşlik edecek isimler; Beslenme Uzmanı ve Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak, Saray Muhallebicisi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Topbaş, Ticimax Dijital Pazarlama Yöneticisi Pınar Keleş ve Tazemasa CEO’su Fahir Özcan olacak. Toprağı Geri Kazanmanın Vakti Geldi!Yaşadığımız orman yangınları sonrasında toprağın yeniden kazanılması ve ekosistemin dengeye gelmesi için bilinçli çalışmalar yapılması gerekecek. 
 
Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü Nil Tibukoğlu’nun moderasyonu yürüteceği panelde tarım arazilerinde afet öncesi önlemler, afet sonrası toprak rehabilitasyonu, sistem güçlendirme, çevreyi onarma, bölgeyi alternatif üretimlerle kalkındırma ve bunları yaparken girişim ekosistemi ve teknolojiden faydalanma yöntemleri ele alınacak. Kendisine son dönemde farklı belediyelerle gerçekleştirdiği toprak çalışmaları ile öne çıkan Şef ve Sosyal Girişimci Ebru Baybara Demir ile Kibele Projekt Kurucu Ortağı Yusuf Kurt eşlik edecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler