Amerikan Mutfak Sanatlarında Türk Mutfağı Eğitimi Veriliyor

Amerikan Mutfak Sanatlarında Türk Mutfağı Eğitimi Veriliyor

Türk yemekleri Amerika'nın eğitim müfredatına girdi. İzmirli aşçılar online eğitimlerle Las Vegas Üniversitesi'nde ders veriyor. Aşçılık eğitim progra..

Amerikan Mutfak Sanatlarında Türk Mutfağı Eğitimi Veriliyor...
 
Türk yemekleri Amerika'nın eğitim müfredatına girdi. İzmirli aşçılar online eğitimlerle Las Vegas Üniversitesi'nde ders veriyor. Ticaret Bakanlığının da desteklediği eğitim programının amacı gıda ürünlerinin ihracatını artırmak.
 
Türk aşçılar sadece Ege Bölgesi'nde yetişen ve ihraç edilen gıda ürünlerini kullanarak yemek tarifleri veriyor.
 
Proje Ege İhracatçı Birliklerine ait. Gastronomi ve mutfak sanatlarındaki aşçılık eğitimlerinde Proje ortakları ise İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Amerika Las Vegas Üniversitesi.
 
Amerikan Mutfak Sanatlarında Türk Mutfağı Eğitimi Veriliyor
Çevrim içi eğitimde 2 üniversitenin aşçıları karşı karşıya geliyor. Konu Türk yemekleri.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi Eğitmen Şefi Ece Şener Aslay, "Bazı ürün gruplarını tanıtmayı biz çok istiyoruz örneğin, baharatlarımız, aromatik otlar, tahıllar bakliyat grubu. 
 
Geleneksel Türk mutfağından zeytinyağlılar var, pilavlar var, bazı balık yemekleri var pilaki gibi hızlı teknikleri kullanabileceğiz ürünler var" dedi.
 
"İşbirliği yapabilme şansı bizim için çok önemli"
 
Eğitimle Türk mutfak kültürü ile Ege Bölgesinde yetişen gıda ürünleri tanıtılıyor.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi Yüksekokul Müdürü Dr. Betül Öztürk, projenin detaylarını şöyle anlattı:
 
Amerikan Mutfak Sanatlarında Türk Mutfağı Eğitimi Veriliyor
"Las Vegas Üniversitesi aslında turizm endüstrisinde eğitim veren dünyada ilk 2 üniversiteden biri. O üniversiteyle işbirliği yapabilme şansı bizim için çok önemli çünkü dünyanın en iyi otellerine eğitim vererek eleman yetiştiren bir üniversiteyle çalışıyorsunuz. 
 
Bizim bu hazırladığımız eğitim müfredatı üniversitenin kendi derslerinde paylaşılıp öğrencilere göstereceği kadar o bölgede bulunan otellerin şefleriye de paylaşılacak."
 
Aşçılık Eğitimleri programını Ticaret Bakanlığı da destekliyor.
 
5 yıl sürecek proje kapsamında, Türk yemeklerinin tarihsel gelişimi, ürünlerin besin değerleri ve yetiştirildikleri coğrafyanın özellikleri de anlatılıyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler