Bahar Muhallebisi Tarifi...

Bahar Muhallebisi Tarifi...

Bu güne kadar evinizde Bahar Muhallebisi yaptınız mı? Evde Bahar Muhallebisi yapabilmek için şeflerden özel muhallebi tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Peki osmanlı...

Bahar Muhallebisi Tarifi...Bahar Muhallebisi nasıl yapılır?
 
Bu güne kadar evinizde Bahar Muhallebisi yaptınız mı? Evde Bahar Muhallebisi yapabilmek için şeflerden özel muhallebi tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Peki osmanlı ve Türk tatlılarından Bahar Muhallebisi için kullanılan malzemeleri biliyormusunuz?
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinden Jülide Başkur'a ait özel muhallebi tariflerinden Bahar Muhallebisi tarifi...
 
Bahar Muhallebisi nasıl yapılır?
Şef Jülide Başkur
 
Bahar Muhallebisi için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     3 su bardağı süt
*     3 su bardağı su
*     1/2 su bardağı un
*     1/2 su bardağı nişasta 
*     1 su bardağı toz şeker
*     7 adet yaprak jelatin
*     1 su bardağı toz şeker
*     2 su bardağı su
*     3 yemek kaşığı gülsuyu
*     Yenilebilir çiçek
 
Bahar Muhallebisi Yapılış tarifi:
 
Bahar Muhallebisi Tarifi...
Soğuk suda ıslattığınız jelatinleri, şekerli ve gülsuyu konulmuş 2 bardak suyun içine fazla suyunu alarak ilave edin. Ve ısıtmaya başlayın jelatinler eridiği gibi ateşten indirin soğumaya bırakın.
 
Muhallebi:
Süt ve su bir tencereye konur üzerine şeker, un ve nişasta ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve kalıplara dökülerek soğutulur. Üzerine çiçekler yerleştirilir ve çiçekleri sabitlemek için biraz jelatin dökülür, biraz sertlestikten sonra tekrar çiçekleri örtecek kadar ilave edilir. Kalıptan dikkatlice çıkartılarak servis edilir. 
 
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler