Şef Aydın Demirden Alaçatı “Cherie” de Muhteşem Menü

Şef Aydın Demirden Alaçatı “Cherie” de Muhteşem Menü

Akdeniz Mutfağı Ve Barı İle “Cherie” De Muhteşem Menü. Cherie mutfak ekibinin başında şef Aydın Demir bulunuyor. Deneyimli şefin yönetimde..

Şef Aydın Demirden Alaçatı “Cherie” de Muhteşem Menü...
 
Kendine ait bahçesi, lokal malzemelerle desteklenen Fransız mutfağı ve Akdeniz mutfağı ve barı ile “Cherie”, Alaçatı’da yerini aldı.
 
Cherie, kalabalıktan uzakta özel konumu ile Alaçatı’ya yepyeni bir soluk katıyor. Geniş ve ferah bir bahçeye konumlanan Cherie, sabah saatlerinden, öğle ve akşama kadar günün her anını keyif ve lezzetle dolduruyor. 
 
Neni Brasserie’nin kurucuları Ayhan Güneş, Mustafa Taşan ve Ozan & Başak Balaban’ın ortak restoran projesi olarak dikkatleri üzerine çeken Cherie açıldı. Günlük ve lokal malzemelerle desteklenen, lezzetli bir restoran menüsüne sahip Cherie mutfak ekibinin başında Türk mutfağı şeflerinden Aydın Demir bulunuyor. Deneyimli şefin yönetimde hazırlanan menüde oldukça zengin seçenekler bulunuyor.
 
Akdeniz Mutfağı Ve Barı İle “Cherie” De Muhteşem Menü
 
Şef Aydın Demirden Alaçatı “Cherie” de Muhteşem Menü...“Cherie” Kahvaltı Menüsünde; 
 
“Cherie Benedict”, “Egg Benedict”, “Belçika Waffle”, “Pancake”, “Crepe” ve “Omlet” çeşitleri, “Taze Kruvasanlar”, “Kahvaltı Bowl”ları.. Başlangıçlarda; “Somon Tartar”, “Keçi Peynirli Karamelize Soğanlı Tart”, “Provençal usulü Izgara Enginar”… 
 
“Cherie” Ana yemeklerinde; 
 
“En İyi Balık Yemeklerinden Izgara somon”, “Odun Ateşinde Kaburga”, “Şeflerin Özel Yemeklerinden Dana Madalyon”, “Cordon Bleu”, “Dijon Chicken Tenders” gibi muhteşem lezzetler menüde ilk göze çarpanlar arasında bulunuyor.. 
 
“Creme Brulee”, “Sorbe Satsuma”, “Sakızlı Riz au Lait” gibi tatlı çeşitleri ile renklenen Cherie menüsü, zengin bir şarap kavı ve nefis kokteyllerle destekleniyor.
 
Mimar Hale Akdemir Şener tarafından her detayına önem verilen Cherie, Alaçatı’nın ruhunu yansıtan bir taraftan da tasarımıyla ve menüsüyle hem lokal hem de de global bir mekan... 
 
Sizleri mini bir tünelden geçirip içine alan ve restoran konseptinde ilgi odağı olan bara doğru taşıyan konforlu bir mimari kurguya sahip.
 
Yüzyıllık zeytin ağacının gölgesinde Alaçatı’nın gizli bahçesi Cherie, haftanın yedi günü 10:00 - 01:00 saatleri arasında 140 kişiye kadar hizmet veriyor. Cherie’de, hafta içi ve hafta sonu farklı konseptlerde dj performanslarına da ev sahipliği yapıyor.
 
Şef Aydın Demirden Alaçatı “Cherie” de Muhteşem MenüŞef Aydın Demir Kimdir?
 
Mengen’de, 4 kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin mensubu olarak dünyaya geldi. Meslek hayatına 1984 yılında Club 29 İstanbul mutfağında başlayan Aydın Demir, Şamdan, Discorium, Piezza, Citron,  Garden 74, La Fontaine, Citron, Changa, Konyalı Kanyon ve Feriye Palace gibi işletmelerde şef aşçı ve koordinatör şef olarak çalıştı.
 
Bunun yanında  Eresin Hotel, Ritz Carlton, Çırağan Palace ve Divan Hotel  gibi birçok beş yıldızlı otelde şeflik yaptı1999 yılında ülkenin ilk tasarım fusion restoranı olarak açılan Changa’nın şefliğini 4 yıl üstlendi. 2002 yılında Dünyann en iyi 50 Resturantı arasında 39. Olarak seçilmiştir. 
 
Bunun yanı sıra Çırağan Sarayı’na geçtiğinde Tuğra Restoran’a Travel& Leisure tarafından  2004“Dünyanın En İyi Otel Restorantı”  ödülünü kazandırdı. 2005 yılında Napa Valley-San Francisco, Culinary Institute of America’da seminerler verdi ve yemek sunumları yaptı.
 
2006’da Konyalı Lokantası’nın mutfak şefi oldu. Geleneksel Türk Mutfağı sunan Konyalı Restoran zincirine Kanyon lokasyonunun eklenmesiyle birçok yeniliği de hayata geçirdi. Asırlık yemek reçetelerini aslına sadık kalarak yeniden yorumlayan Aydın Demir, 2008’de Konyalı’ya “En İyi Lokanta” ve “En İyi Yemek” ödüllerini getirdi. Aynı yıl Time Out tarafından “Yılın En İyi Şefi” seçildi.
 
2008-2009 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün mutfak şefliğini yaptı. 2010 yılında Divan Oteli’ne transfer olan Aydın Demir, 2012’de, merkezi Lyon’da  bulunan “Toques Blanches du Monde” tarafından yeniden “Yılın en iyi yabancı Şefi” unvanı ile ödüllendirildi.
 
Aydın Demir 2013 yılından bu yana Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü’ne Türk Mutfak Kültürü derslerine ve Asçılık bölümü ögrencilerine yemek derslerine girmektedir. 
 
Şef Aydın Demir, aynı zamanda Diğitürk Bein Gurme kanalında her Cuma  “5 sef“ isimli yemek programı sunmaktadır. Şubat 2016 tarihinden beri İstanbulun en iyi restoranlarından bir olarak gösterilen Feriye Palace’ın Executive Chef’liğini yaptı.
 
Şef Aydın Demir 2017 yılında aşçıların piri sayılan Atezbaz-ı  veli 2017 yılın şefi ödülünüde almıştır...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler