Doğru Baharat Doğru Seçim

Doğru Baharat Doğru Seçim

Hangi Yemeğe Hangi Baharat? Baharat Çeşitleri Nelerdir? Doğru baharatı doğru yerde kullandığımızda sağlıklı beslenmeye büyük destek sağlamış oluyoruz peki...

Doğru Baharat Doğru Seçim
Şef Mehmet Kudat 
 
Doğru Baharat Doğru Seçim, Muhakkak Taze Baharatları Almaya Özen Gösterin...
 
Doğru baharatı doğru yerde kullandığımızda sağlıklı beslenmeye büyük destek sağlamış oluyoruz peki siz evde hangi baharatları kullanıyorsunuz? Baharatların yararlarını biliyor musunuz? 
 
Hangi Yemeğe Hangi Baharat? Baharat Çeşitleri Nelerdir?
 
Tavuk: 
Kırmızı biber, kimyon, soğan ve sarımsak tozları, kekik, biberiye, defne yaprağı, taze zencefil, köri, zerdeçal, yenibahar, kişniş, maydanoz ve karabiber.
 
Kırmızı et: 
Taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
 
Sebzeler: 
Nane, karabiber, maydanoz, pul biber, zerdeçal, biberiye, sumak, zencefil.
 
Balık: 
Fesleğen, kekik, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, sumak.
 
Evdeki Baharatlar Ne Kadar Güvenli?
 
EVDE kavanozlarda sakladığım baharatların üzerinde ne olduğu, nereden aldığım ve son kullanma tarihine dair notlar var. 
 
Baharatların saklama koşulları kötüyse ve yıllardır o kavanozda duruyorlarsa dikkat! Biriken toksinler size hastalık getirebilir. 
 
Ayrıca yıllardır duran baharatlar yemeklerinize beklediğiniz lezzeti sağlamaz. İşte bu yüzden baharatlarınızın taze olmasına özen göstermelisiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler