Tuz Odası Nedir?

Tuz Odası Nedir?

Tuz Terapi sistemi çalıştığı ortamda, içerisindeki doğal kaya tuzunu mikro partiküller halinde iyonize ederek tuz mağaralarının mikroklimatik etkisini oluşturur. Bu sayede tuz mağara...

Tuz Odası Nedir?
 
Tuz mağaralarının şifalı etkilerini sağlıklı yaşam merkezlerine, alternatif tedavi kliniklerine hatta evlere taşımak için geliştirilmiş sistemlerdir. Tuzun ana özelliği ödem alıcı olmasıdır. Tuzu solunabilir mikropartiküller halide havaya karıştırmak bu işin ana unsurudur. Bu mikropartül halindeki tuzları solumak, solunum yollarındaki tıkanmaları açar. Anti mikrobiyal bir madde olan tuz bu sayede solunum yollarını doğal bir yolla temizler. 
 
Böylece daha rahat nefes alabilir, aynı miktarda havayı ciğerlerinize çektiğinizde daha fazla oksijen alabilirsiniz. Astım, nefes darlığı, KOAH, sinüzit hastalarında ciddi bir rahatlama sağlar. Yine -solunum sistemi ile ilişkili olarak rahat nefes alamama kaynaklı- uyku düzensizlikleri, uyku bozuklukları, sabahları yorgun uyanma durumlarında yüksek düzeyde faydası görülen bir yöntemdir...
 
Tuz Terapi sistemi çalıştığı ortamda, içerisindeki doğal kaya tuzunu mikro partiküller halinde iyonize ederek tuz mağaralarının mikroklimatik etkisini oluşturur. Bu sayede tuz mağaralarının sağladığı faydalı etkileri bulunduğunuz her ortamda yaşama imkânı sunar.
 
Tuz mağaralarında uygulanan tuz terapisinin etkili olduğu rahatsızlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:
 
Tuz Odası Nedir?
• Astım
• Alerjik Astım
• Astım Bronşit
• Nefes Darlığı
• Sinüzit
• Kronik Öksürükler
• Genel Burun Tıkanıklıkları
• Nefes Yoluna Bağlı Horlamalar
• Geniz Akıntıları
• Uyku Düzensizlikleri
• Yorgun Uyanma
 
Ayrıca tuz terapisi hakkında yapılmış klinik çalışmalarda elde edilen veriler göstermiştir ki; tuz terapisi alan insanların vücut analizlerinde karbondioksit miktarında düşme, oksijen miktarında ise yükselme kaydedilmiştir. Artan oksijen miktarına bağlı olarak yaşam kalitesinde ciddi artış gözlenmiştir. (Bknz: Tuz Terapisi Hakkında Yayınlanmış Tıbbi Makaleler) Bu çalışma bize gösterir ki;
 
• Sigara kullananlar
• İnşaat ya da ahşap imalatı gibi yoğun tozlu ortamlarda çalışanlar
• Solunum yolu üzerinde olumsuz ortamları olan maden, sanayi ve kimya alanında çalışanlar
• Büyükşehirlerde trafikte fazla vakit geçirenler
• Hava kirliliği fazla olan şehirlerde yaşayan insanların
 
Tuz terapisi alması yaşam kalitesinde ciddi bir artış sağlayacaktır. Zaten tuz terapi panelini astım ya da nefes darlığı gibi hiçbir rahatsızlığı olmadığı halde kullanın insanlar uyku kalitelerinin arttığını ve sabahları dinç ve zinde bir şekilde uyandıklarını ifade etmişlerdir. Tuz aynı zamanda doğal bir antiseptiktir. Yani doğal antimikrobiyal bir maddedir. Tarihin ilk zamanlarından beri et ve benzeri gıda maddelerini bozulmadan saklamak için tuzlama işlemi yapılır. Tuz terapisi de etki ettiği ortama tuz iyonize ettiği için ortam içerisinde anti bakteriyel bir etki gösterir, mikropların etkinlik düzeyini düşürür.
 
Tuz terapisi hakkında daha teknik ve bilimsel verileri de şu şekilde sıralayabiliriz:
 
Tuz Terapisi Hakkında Yayınlanmış Tıbbi Makaleler :
 
Tuz Odası Nedir?
1- Kronik bronşit rahatsızlığı olan 49 hasta üzerinden yaptığımız araştırmada tuz terapisinin serbest oksijen radikallerinin dağılımını düzenlediğini, lokal bağışıklığı artırdığı ve klinik seyri hızlandırdığı tespit edilmiştir.
2- Kronik bronşit hastalarında klinik tedaviye ek olarak uygulanan tuz terapisinin tedavinin seyrine olumlu katkılar yaptığı belirlenmiştir.
3- Farklı solunum hastalıklarına sahip 124 hasta ile yaptığımız araştırmada, tuz terapisi hastaların çoğunluğunun klinik durumlarına gelişme gözlenmiş, bronşiyal rezistansta düşme tespit edilmiştir.
4- Akut solunum yetmezliği yaşayan 393 astım ve kronik obstrüktif akciğer hastası ile yaptığımız çalışma bize gösterdi ki; asıl tedavinin yanında uygulanan tuz terapisi klinik ve paraklinik parametrelerde (solunum frekansı, oksijen satürasyonu ve kan gazlarının parsiyel basıncı) kayda değer gelişim göstermiştir.
5- Astım rahatsızlığı olan 32 hasta ile yaptığımız araştırmada, tedaviye ek olarak uygulanan tuz terapisi aşırı bronşiyal duyarlıllığı azaltmıştır.
6- Kronik bronşit ve astım rahatsızlığı olan 29 hasta ile yapılan çalışmada, tuz terapisinin akciğerlerin hava akış parametrelerinde ve kan basıncında kayda değer pozitif sonuçlar elde edilmiştir.
 
Tuz terapisini bebeklerden yaşlılara her yaş grubu rahatlıkla kullanabilir. Tuz terapisi bir ilaç değildir. Var ise kullandığınız ilaçlar ile kimyasal reaksiyonlar göstermez, etkileşime girmez. Ancak yine de tuz terapisinin tavsiye edilmediği durumlar vardır:
 
• Yüksek tansiyon hastaları
• Kalp yetmezliği olanlar
• Böbrek ve safra taşı olanlar
• Kanser tedavisi görenler
• Tüberküloz (Verem) hastaları
 
Türk Aşçı Haberleri Uyarı :
Tuz Terapi Sistemi, rahatsızlıklarınızı doğrudan tedavi eden tıbbi bir cihaz ya da ilaç değildir. Tuz terapi paneli yukarıda bahsedilen rahatsızlıkları olanlar için yaşam kalitesini artırmaya yönelik tasarlanmış bir ürünüdür. Tüm rahatsızlıklarınız için öncelikli olarak doktorunuza başvurunuz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler