"İlibada Dolması" Coğrafi İşaret Olarak Tescillendi...

Afyonkarahisar'ın tadıyla ve görselliğiyle iştah kabartan ilibada dolması tescillendi. Peki, ilibada dolması nasıl yapılır, püf noktası nedir?Yemek Arşivi...

"İlibada Dolması" Coğrafi İşaret Olarak Tescillendi...
 
Afyonkarahisar'ın "İlibada dolması" coğrafi işaret olarak tescillendi. Yöresel mutfaklarımızda Tescilli yemeklerimizden olan İlibada dolması evelik otu denilen yaprakla sarılan ve yoğurt sosuyla tüketilen bir yemektir. İşte ilibada dolması tarifi ve malzemeleri...
 
Afyonkarahisar'ın tadıyla ve görselliğiyle iştah kabartan ilibada dolması tescillendi. Peki, ilibada dolması nasıl yapılır, püf noktası nedir?
 
Afyonkarahisar Belediyesinin "İlibada dolması"nın coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı başvuru sonuçlandı.
 
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, 9 ay gibi kısa bir sürede başvuru ve onay süreçleri tamamlanarak coğrafi işaret tesciline hak kazanan ilibada dolmasının, gastronomi şehri Afyonkarahisar'a hayırlı olmasını diledi.
 
Yöresel Mutfaklarımızda Tescilli Yemeklerimizden Dolma Ve Sarma Tariflerimizden Olan İlibada Dolması Nasıl Yapılır?
 
"İlibada Dolması" Coğrafi İşaret Olarak Tescillendi...
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Coğrafi İşaretli Yemeklerden Olan İlibada Dolması İçin Malzemeler Nelerdir?
 
1 su bardağı göce (ince buğday)
1,5 kg labada (efelek, evelik otu olarak da bilinir, bu tarif pazı ile de yapılabilir)
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 çorba kaşığı un
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
En İyi Türk Mutfağı Lezzetlerinden İlibada Dolması Yapılış Tarifi
 
Yöresel lezzet olan ilibada dolması için önce düğü, çekilmiş göce ile karıştırılır. Yarım su bardağı sıvı yağın birazı tencereye konulur ve içine ince doğranmış soğan ilave edilir.
 
Pembeleşene kadar kavrulur. Un ilave edilir. Kavrulan soğanlara düğü ve çekilmiş göce karışımı eklenir ve az miktarda su ile pişirilir. Tuz, kuru nane ve kırmızı biber ilave edilir.
 
Labada hafif haşlanır. Hazırlanan harç, labada ile muska şekli verilerek sarılır, tencereye dizilir ve üzerine su ilave edilip pişirilir.
 
Tavada kızdırılan yağa salça konularak, içine nâne ve kırmızı biber katılır. Pişen dolmanın üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra hazırlanan sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler