Yoğurdun Kısa Hikayesi ve İlk Mayalama Teknikleri Nelerdir?

Yoğurdun Kısa Hikayesi ve İlk Mayalama Teknikleri Nelerdir?

Karınca yumurtaları ve mayıs ayının ilk haftasında yağmur bulutlarının ardında düşen çiğ damlaları ile yoğurdun ilk mayalama serüveni...

Bakır Bakraçta Yoğurt Mayalama Teknikleri Nelerdir?Yoğurdun Kısa Hikayesi ve İlk Mayalama Teknikleri Nelerdir?
Şef Mustafa Polat
 
Yoğurdun hikayesi çok eski tarihlere dayanır.. İlkel mayalama tekniklerinin devam etmesi doğal yoğurt yeme alışkanlığımızı devam ettiriyor. Yoğurdun ilk mayalanma tekniği  bildiğimiz tekniklerin aksine çok tesadüf olmasıdır.
 
Karınca yumurtaları ve mayıs ayının ilk haftasında yağmur bulutlarının ardında düşen çiğ damlaları ile yoğurdun ilk mayalama serüveni başlamıştır... Göç yollarında bu teknikler çok uygulanmıştır.
 
Karınca yuvalarının üzerindeki  toprak ile yoğurdun ilk mayalandığı da söylenmektedir.
 
Daha sonraki süreçte ise küçük baş hayvanların işkembelerine doldurdukları sütleri ekşiterek ürettikleri asit ile yoğurt mayalamışlardır...
 
Yoğurdun Kısa Hikayesi ve İlk Mayalama Teknikleri Nelerdir?Bazı yörelerde ise, çam kozalağı, ısırgan otu ile bu teknikler uygulanmıştır... 
 
Evlerimizde kendi yaptığımız mayalar ise halen kullanılmaktadır.. Endüstüriyel anlamda yapılan yoğurtları çok tercih etmesem de hayatımızın her alanında vardır..
 
Raf ömrü uzun ve homojen yoğurtların ne derece sağlıklı olduğunu sanırım tüketiciler daha iyi bilirler.
 
Eski zamanlarda. Enejinin olmadığı yerlerde yoğurt saklama teknikleri ,evlerinin içine yaptıkları ışık görmeyen kilerlerde. Yada yoğurdun suyunu alarak üzerine eritilmiş tereyağı döküp iyice sardıktan sonra, ahşap veya bakır bakraçlarda mayaladıkları yoğurtları toprağa gömerlerdi.
 
Toprağa gömülen yoğurtların daha çok uzun ömürlü olduğunu kendim bizzat gördüm...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler