Bir Virüs Geldi, Yeme-İçme Sektörünü Mahvetti...

Bir Virüs Geldi, Yeme-İçme Sektörünü Mahvetti...

Ama bazı şeyler, bu virüsten çok daha önce mahvolmaya başlamamış mıydı? 2019’da yeme-içme ve gastronomi dünyasında yaşanan traji..

Bir Virüs Geldi, Yeme-İçme Sektörünü Mahvetti...
Şef Mete AYDINOĞLU
 
Virüsten önce hiç kapanan restoran, kafe, esnaf lokantası, büfe yoktu. Her açılan tıkır tıkır işliyordu. Patronlar memnun, çalışanlar çok mutluydu.
 
Herkes hayal ettiği ciroyu belli bir süre sonra tutturuyordu, istediği kadar kuver açıyordu, üniversiteleri bitiren genç aşçı kardeşlerimiz, istediği yerlerde iş bulabiliyordu.
 
Yeme-içme sektöründe daha önce yaşamadığımız birçok şeyle karşılaşmak zorunda kaldık: 
 
Kapanan restoranlar, işsiz kalan aşçılar, servis elemanları, parasını alamayan tedarikçiler, maddi sıkıntı sebebiyle istemeyerek de olsa hediyeler verip, çekilişler yapmak zorunda kalan, normalde asla yapmazken sayfalarında reklamlar alan fenomenler, yazarlar, eleştirmenler... Hep bir virüs yüzünden...
 
Kendimizi kandırmayalım!
 
2019’da yeme-içme ve gastronomi dünyasında yaşanan trajikomik olayları bir sayfaya yazsaydık ve arkasına karbon kağıdı koysaydık, 2020’de yaşananların çoğu karşımıza aynen çıkardı. 
 
Corona birçok şeyi mahvetti ve sektör adına çok üzüldük, kabul; 
 
Ama bazı şeyler, bu virüsten çok daha önce mahvolmaya başlamamış mıydı?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler