Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti

Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"

Pandemi tedbirleri ile bir süre restoranda misafirlerini ağırlayamayacak olan Hira Han, çok özel Gaziantep lezzetlerini paket servis hizmeti ile seven

Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
 
Hira Han, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep’in zengin yemek kültürünün özel lezzetlerini İstanbul’a taşıyan yeni bir mekan. Temmuz ayında kapılarını açan Hira Han’ın mutfak danışmanlığını ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü ve Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) Başkanı Doğa Çitçi yapıyor. 
 
Pandemi tedbirleri ile bir süre restoranda misafirlerini ağırlayamayacak olan Hira Han, çok özel Gaziantep lezzetlerini paket servis hizmeti ile sevenlerinin kapısına taşıyor.
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Hira Han, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Gaziantep’in zengin yemek kültürünün özel lezzetlerini İstanbul’a taşıyan yeni restoran. Temmuz ayında kapılarını açan Hira Han’ın en çekici özelliklerinden biri lokasyonu. Bir yanında Anadolu Hisarı, bir yanında köprünün ışıklarının oluşturduğu yakamoz, vapur sesi, martılar ve daha fazlasıyla İstanbul Boğazında lezzetli bir yemek vadediyor.
 
Hira Han’ın işletme sahibi Dilan Kurt, mekan işletmesini ağabeyi Okan Kurt ve Demet Akalın’ın manevi destekleri ile birlikte yürütüyor. 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Yola çıkış amaçlarının Gaziantep mutfağını İstanbul’daki konuklarla buluşturmak olduğunu söyleyen Dilan Kurt, “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağına” gastronomi dalında giren Türkiye’nin ilk şehri olan Gaziantep’in lezzetlerini İstanbul’a taşımak istedik. Konuklarımız da Gaziantep’in özgün kültürüyle İstanbul’da buluştukları için çok mutlu olduklarını belirtiyor” diyor.
 
Tarihi değerlere modern dokunuşlar eşlik ediyor
 
Kurt, 1908 yılında Osmanlı döneminden kalma bir yalının restore edilmesiyle bugünkü halini alan en iyi restoranlardan Hira Han’ın iç mimarisindeki detaylarla ilgili şu bilgileri paylaşıyor: 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
“Dekorasyonumuzda yeşil ve mavinin en güzel tonlarını koltuklarımızda buluşturduk. Asimetrik kesim masalarımız, detaylardaki altın rengi Hira Han’ın ruhunu yansıtıyor. Masalarda denize arkasını dönmüş olan misafirler manzaradan mahrum kalmasın diye üst tarafa aynalar yerleştirildi. 
 
Gerek pandemi gerek özel hayat hassasiyeti için masaları ufak paravanlarla ayırdık. Modern dokunuşların yanı sıra tarihimizi yansıtan ayrıntılar misafirlerimizi zaman yolculuğuna çıkarıyor. 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Hira Han, iç ve dış salon olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Dış salonun tavanındaki kalem işlerinin aslına uygun olarak restore edilmesi için çok ciddi emek verildi. Hira Han ailesi olarak tarihi değerlerin ilk günkü gibi korunması gerektiğine inanıyoruz. Mekanın mimarisi ve dekoratif süreçte sonsuz emeği olan Ali Aksoy’a teşekkürü borç biliriz.”
 
Pandemi tedbirleri ile bir süre restoranda misafirlerini ağırlayamayacak olan Hira Han, çok özel Gaziantep lezzetlerini paket servis hizmeti ile sevenlerinin kapısına taşıyor. Dilan Kurt, “Tüm dünyada yaşanan pandemi süreci sektörümüzü olumsuz bir şekilde etkilemiştir. 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Ülkemizdeki diğer restoranlar gibi, biz de misafirlerimizi lezzetlerimizden mahrum bırakmamak adına paket servisi hizmetimize yoğunlaştık.
 
Hijyen kurallarına büyük bir titizlikle uyuyoruz. İnanıyorum ki pandemi süreci sona erdiğinde, tüm ekibimizle birlikte hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyor.
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Mutfak danışmanlığını Türk mutfağı şeflerinden Şef Doğa Çitçi yapıyor
 
Hira Han’ın mutfak danışmanlığını Gaziantep’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına gastronomi dalında girme sürecinde projenin en başından beri yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü ve Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) Başkanı Doğa Çitçi yapıyor. 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Hira Han’ın mutfağı ise bir şef, on usta, iki yardımcı ve üç kişilik temizlik çalışanından oluşan bir ekibe emanet. Gaziantep lezzetlerinin lezzetli örneklerine yer verilen mekanda Şef Doğa Çitçi’nin kendine has yorumuyla hazırlanan Yaprak Ciğer ve Zerde Sütlacı da mönünün spesiyaliteleri olarak öne çıkıyor.
 
Dilan Kurt, “Doğa Çitçi gibi değerli bir şefle çalışmaktan gurur duyuyoruz. 
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Kendisi gerek iş ahlakı gerek takdire şayan kişiliği gerek yeteneğiyle gönüllerde taht kurmuştur. Ayrıca Hira Han’ın kuruluşundan açılışına kadar bize destek olan ve paydaşlarımızla buluşmamızı sağlayarak konsept danışmanlığımızı yapan Şef Özlem Mekik’e de buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu süreçte kocaman bir aile olduğumuzu söylemeden edemeyeceğim” diyor.
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"
Nihai amaçlarının dünyaya açılarak ülkemizi temsil etmek olduğunun altını çizen Dilan Kurt, uluslararası platformlarda başarı elde ederek Hira Han markasını ve Gaziantep mutfağını ülke sınırları dışında da duyurmak istediklerini söylüyor. Kurt, “Ekip olarak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Gerek yönetim gerek üretim kadromuz, el ele vererek Hira Han markasını ve eşsiz Gaziantep lezzetlerini hak ettiği seviyeye ulaştıracaktır.”
 
Gaziantep Lezzetlerini Paket Servis Hizmeti "Hira Han"


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler