Toplumların Hafızası Onların Kültürleridir Kültür İse...

Toplumların Hafızası Onların Kültürleridir Kültür İse...

Yiyeceklerin taşıma üretimi depolaması ve tüketimi süresince farklı toplumsal birliktelikler kültürümüzün beslenme konusundaki...

Toplumların Hafızası Onların Kültürleridir Kültür İse...
Şef Seyit Çetinkaya 
 
Toplumların hafızası onların kültürleridr kültür ise insan hayatına ait olan her şeydir...
 
Kültürel değerler toplumların yaşadığı coğrafya ile birlikte tanımlar ve geleceğe taşır bu kültür tanımlaması içinde en önemli olanlardan birisi yeme içme kültürüdür.
 
Gerek yemek masasında oturumamız gerekse yemek paylaşımımız toplumsal simgeler esasında sosyalleşme sürecindeki kazanımlarımızdır Bu kazanımızlarımız toplumların kültürel kimliğinin önemli bir göstergesidir.
 
Türkiye’nin yerel mutfakları Özgür etkiler barındıran köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahibiz...
 
Yüzyıllar öncesinden bu güne taşınan yeme içme kültürü her bölgenin sosyal ekonomik ve coğrafi özelliklerini günümüze kadar taşır.
 
Türk kültürününde  yemek sadece beslenme anlamına gelmez  Her yemeğin hazırlanması sunum ve paylaşım ayrı değerlere sahiptir.
 
Yiyeceklerin taşıma üretimi depolaması ve tüketimi süresince farklı toplumsal birliktelikler kültürümüzün beslenme konusundaki  önemi ortaya koymaktadır.
 
Türkiye en önemli mutfak kültürüne sahip ülkelerden biridir.
 
Türkiye’nin coğrafyasındaki zengin bitki çeşidi örf adetlerimiz ve gelenekselleşmiş  bir birinden güzel  yemeklerimizi barındırmakta.
 
Geleneksel Türk mutfağı  zeytinyağlılardan  sebze yemeklerinden tandır kebabına kuru patlıcan dolmasından tarhanasına keşkekinden aşuresine kadar daha nice çeşitlere yemek kültürüne damga vurmuş tatlara sahiptir.
 
Bizde bu zenginliği yemek reçetelerini ve bileği birikimlerimizi  kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarılması gerektiğini düşünüyorum.
 
Bilgi Paylaşınca Güzeldir...
 
 
Toplumların Hafızası Onların Kültürleridir Kültür İse...Avokadolu Ispanak Salatası Tarifi
2 Veya 3 Kişilik Tamda Mevsimi
 
*     1 Büyük Avokado
*     1 Adet Limon
*     250 Gr Taze Ispanak
*     100 Gr Kokteyl Domates
*     4 Adet Taze Soğan
*     1 Salatalık
*     3 Adet Kırmızı Turp
 
Avokadolu Ispanak Salatası Sosu İçin
*     3 Çorba Kaşı Süt
*     2 Çorba Kaşığı Hardal
*     1 Çorba Kaşığı Bezelye Sirkesi
*     Tuz Karabiber Acı Kırmızı Biber
 
Avokadolu Ispanak Salatası Yapılış Tarifi:
 
Avokado bir kaseye çekirdeği çıkartılıp iri iri doğranır limon suyu ilave edilerek bekletilir
Ispanakları yıkayıp  salata tabağına koyun.
 
Domatesi ikiye bölün turpu salatalığı ince ince dilimleyin taze soğanı ince kıyın bütün malzemeleri salata kasesinde karıştırın.
 
Sosu için hazırladığımız bütün malzemeleri karıştırıp salatamızın üzerine dökün en son üzerine isteğe göre peynir rendeleyin.
 
Afiyet olsun...
 
Toplumların Hafızası Onların Kültürleridir Kültür İse...

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler