Ekşi Mayalı Ekmeklere Karşı İlgi Artıyor...

Ekşi Mayalı Ekmeklere Karşı İlgi Artıyor...

Yemek yarışmalarınnda ekmek kategorisinde en iyi kitap ödülüne layık görülen Uzman Şef Hakan Doğan, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi...

Ekşi Mayalı Ekmeklere Karşı İlgi Artıyor
 
UKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ekşi mayalı ekmekler konusunda söyleşi düzenledi. “The Gourmand World Cookbook Awards” yarışmasında ekmek kategorisinde en iyi kitap ödülüne layık görülen Uzman Şef Hakan Doğan, öğrencilerle bir araya geldi.
 
“The Gourmand World Cookbook Awards” yemek yarışmalarınnda ekmek kategorisinde en iyi kitap ödülüne layık görülen Uzman Şef Hakan Doğan, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Kardelen Üntaç’ın üstlenirken, Türk mutfağı şeflerinden Uzman Şef Doğan ise “Ekşi Mayalı Ekmekler” hakkında öğrencilere bilgi verdi.
 
Ekmeğin sabit bir formülü, tarifi bulunmadığına dikkat çeken Doğan, özellikle Kıbrıs gibi sıcak ve nemli bir havada ekmek yapmanın oldukça zor olduğunu aktardı. Hakan Doğan, coğrafyanın bu açıdan çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Karadeniz Bölgesi’ni ele alırsak eğer, buğday ekimi için elverişsiz bir bölge. 
 
Çok nem var, çok fazla yağmur var. Toprak çok bayır. Ekim alanları oluşamıyor. Orada ancak mısır ekiliyor. Dolayısı ile uzun yıllar mısır ekmeği ile besleniyorlar” açıklamasında bulunuyor.
 
Ekşi Mayalı Ekmeklere Karşı İlgi Artıyor
 
Özellikle ekşi mayalı ekmeklere karşı tüketicilerin yoğun bir ilgi duymaya başladığını kaydeden Doğan, ekşi mayalı ekmeklerin yapıldığı yerin iklim özelliklerine göre değişen, ekmeği yoğuran kişinin hissettiği psikolojiyle bile farklılık gösterebilen yapımının çok sabır ve özen isteyen bir uğraş olduğunu dile getirdi.
 
Hakan Doğan, ekşi mayanın özellikle Kıbrıs’ta ilk yağmur suyuyla elde edildiğini belirterek, “Bunun dışında ekşi maya; soğan, çam kozalağı, yağmur suyu, bira vs. gibi ürünlerden de elde edilmektedir. 
 
Ekşi maya aslında yaşayan ve sürekli çoğalan bir bakteridir. İçerisinde alkol mayaları, sirke ve süt aside bakterileri olduğu ve tadı ekşi olduğu için ekşi maya denmektedir” ifadesini kullandı...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler