Biz Türk Mutfağı Şefleri, Zamanın Ve Mekanın Şahitleriyiz.

Biz Türk Mutfağı Şefleri, Zamanın Ve Mekanın Şahitleriyiz.

Pandemi sürecinde şef aşçılar ve Meslektaşları olarak üzerlerine düşen, hem işletmeler adına hem de çalışma ortamı adına her bir şeyi layıkıyla...

Biz Türk Mutfağı Şefleri, Zamanın Ve Mekanın Şahitleriyiz...
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı  Aşçılık kurumlarından Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, Turizm Gastronomi ve hizmet sektöründe beklenmedik bir süreci yaşadıklarını belirterek bu süreçte el emeği ve alın teri ile çalışan tüm meslektaşlarının büyük bir gelir kaybı, geçim sıkıntısı ve işsizlik ortamıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 
 
Tüm bu olumsuz şartlara rağmen pandemi sürecinde şef aşçılar ve Meslektaşları olarak üzerlerine düşen, hem işletmeler  adına hem de çalışma ortamı adına her bir şeyi layıkıyla ve harfiyen yerine getirmek için çok büyük çaba ve gayret gösterdiklerini belirtti. 
 
Kaya, “Biz dernek olarak çalışanlarımız ve tüm meslektaşlarımızın iş gücünden ve üretim kabiliyetlerinden katkı yaparak üretimlerini maddiyata çevirip hizmet üreten para kazanan devlet katkısı alan işletmelerimizden çalıştırdıkları meslektaşlarımızın da haklarını gözetmelerini bu konuya da hassasiyet göstermelerini beklemekteyiz. 
 
Biz şefler olarak gastronomi turizminde geldiğimiz yeri görmezsek, bugüne kadar bu uğurda katetmiş olduğumuz yola yazık olur. Biz şefler, zamanın ve mekanın şahitleriyiz. 
 
Medeniyetimizi geleceğe bizden sonranki nesillere taşımak ve bu emanetin hepimizin bir görevi olduğunu bilmek durumundayız. Sofra bizi birleştiriyor, topraktan, güneşten, hünerli, üretken, yiğit Anadolu insanlarının ellerinden ve yüreklerinden gelen, büyük bir Lezzet, kültür, medeniyet ve en önemlisi de bizi birleştiren bir kardeşlik ruhu var. 
 
Biz Türk Mutfağı şeflerinin, alın teri ile akıl terimiz var. Bizim bu şehrin marka değerlerine güvenimiz tam. Pandemiden sonra, yerli üretim ve yerli tüketimin ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Bu alanda Dünya yeniden şekilleniyor .Bizlerde bu şekillenen dünyanın neresinde olmalıyız. Neler yaşadığımıza, nasıl yaşadığımıza, neler yapacağımıza bakacağız ve büyük düşüneceğiz. 
 
Tekrar söylüyorum. Biz şeflerin alınteri ve akıl teri, bilgi, beceri ve üretim kabiliyetimiz var. Bu güç bizi her dönemde ayakta tutmaya yetecektir. Yeter ki sağlıklı olalım, ayakta kalalım, umutsuzluğa kapılmayalım. Farkımızın farkında olalım. Tüm meslektaşlarıma ve sektörde çalışan emekçi arkadaşlarıma selam ve sagılarımı sunuyorum”dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler