Aşçılık Camiası Perişan!!! Aşçıların Durumu Ne Olacak?

Aşçılık Camiası Perişan!!! Aşçıların Durumu Ne Olacak?

Aşçılık Kurumlarında Yeni Stratejilere İhtiyacımız Var!!! maalesef yaşamımızı yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Yeni düzende bizler elbette...

Aşçılık Camiası Perişan!!! Aşçıların Durumu Ne Olacak?
A. Yüksel Keklik
 
Merhaba sevgili aşçı kardeşlerim: Aşçılık Kurumlarında Yeni Stratejilere İhtiyacımız Var!!!
 
Malumunuz artık biz ve dünyadaki bizler (aşçılar) artık yeni stratejilere ihtiyacımız var!!! maalesef yaşamımızı yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Yeni düzende bizler elbette yer alacağız lakin, eskisi kadar hepimize iş imkanı sağlanır mı ? 
 
İşte burası muamma bizler (mutfak emekçileri) bir bütünüz salon da çalışan garson komi barmen ve adını bilemediğim mutfakta çalışan aşçıbaşı aşçı yardımcı bulaşıkçısı ve daha mesleki terimlerini bilmediklerim.
 
Artık bizler kendimize yeni çalışma alanlar bulmak zorundayız. Çünkü artık hepimize yetecek mutfaklar, maalesef üzgünüm ki yok bundan sonrası ne getirir ne götürür bilen de yok. Ön görü de yok hepimizin de bildiği gibi restoranlar kapatıldı. Pandemi ‘den dolayı amenna kapatılsın, mesele buda değil. 
 
Asıl mesele bizler aşçılık iş kolu çalışanları ve işletme sahipleri bundan sonra yaşamlarını nasıl ve  ne ile hangi gelir ile devam ettirecek? işte bütün soru bu sorunun muhatabı kim bizleri kuruyup kollayacak? merci ve makamlar kimler? bileniniz var mı? 
 
Biz aşçılar ve dahili yan kollarımız olan salon emekçileri bizler kimin kapısını çalacağız? halimizi kime arz edeceğiz? şahsen ben bilmiyorum bileniniz varsa lütfen açıklasın birileri çıkıp bizlere bir açıklama yapması lazım diye bir şeyler söylesin…
 
Düşünüyorum; 
Eminin sizlerde merak içindesiniz bundan sonrasını BİZ NE OLACAĞIZ diye hepimizin geçimini sağlamakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz var. Yaşadığımız bir hayatımız var, kiramız var, yememiz içmemiz ödemekle yükümlü olduğumuz kredilerimiz var. 
 
Okula giden öğrencilerimiz var liste bu şekilde uzar gider şimdi. Biz Türk Mutfağı Şefleri  ve Türk Mutfağı Aşçıları zurnanın zor dediği yerdeyiz. Sahipsiz ortada kala kaldık şapkamızı önümüze koyup düşünelim patrona gitsek zaten patronun iş yeri kapanmış onunda bizden bir farkı kalmamış.
 
Mağdur devlet kapısına gitsek bizim muhatabımız kim bilmiyoruz?
 
Dernekler federasyonlar konfederasyonlar bunlar zaten dut yemiş bülbül sesleri solukları çıkmıyor. Birileri bizim sesimizi duymalı mı evet duymalı ama nasıl? sesimizi duyurabilmek adına her bir bireyimiz olduğu yerde bölgede bir şeyler yapmalıyız. 
 
Ama nasıl? bence bizim haklarımızı aşçılık kurumları ve mesleki örgütlerimiz (federasyon konfederasyonlar) çıkıp bu içler acısı duruma bir açıklama yapmalı bizlere sahip çıkmalı…
 
Yoksa gelen günlerin bizler aşçılık mesleği emekçilerinin hali çok perişan olacak Allah muhafaza kötü gidişat yeni bunalımlara gebe ya delirip sokaklara düşeceğiz yada intihar edip geberip gideceğiz.
 
Akşam evine çoluk çocuğuna bir ekmek aş götürememek ne demek hepimiz iyi biliyoruz. Zaman zaman yaşadık, kısa süreli de olsa yaşadık.. En kısa zamanda bu hailimize bir çare bulunmalı, bulmalılar…  Birileri çıkıp iyiden veya kötüden bir şeyler açıklamalı
 
Ya geberin gidin demeli yada bu mesleki aşçılık camiasına bir yol göstermeli diye düşünüyorum. Şimdilik iyimserim, iyimseriz iyimser düşünüyoruz… LÜTFEN çıkın bizlere bir açıklama yapın.
 
Bu yazının bütün sorumluluğu bana aittir ekmeğimi kazandığım mesleğim (aşçılık) adına ve bütünü aşçılık camiası adına dile getirdim.
 
Saygılarımla 
Denizli Aşçılar Derneği Başkanı A. Yüksel Keklik


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler