Şef Emre İnanır’ın İmza Yemeklerini Biliyor Musunuz?

Şef Emre İnanır’ın İmza Yemeklerini Biliyor Musunuz?

Dünya gastronomi haberlerinde Geleneksel tatları modern Türk mutfağı sunumlarla harmanlanan menüsü ile örnek restoranlardan Aila...

Şef Emre İnanır’ın İmza Yemeklerini Biliyor Musunuz? 
 
Şehrin kalbinde, büyüleyici atmosferi ile İstanbul’un özel adreslerinden biri olan Aila, hafızalarda iz bırakan menüsü ve hikayesi olan lezzetleriyle misafirlerine muhteşem bir akşam yemeği sunuyor.
 
Dünya gastronomi haberlerinde Geleneksel tatları modern Türk mutfağı sunumlarla harmanlanan menüsü ile örnek restoranlardan Aila, kış gecelerinin vazgeçilmez lezzet ve eğlence noktası olmaya devam ediyor.
 
Şef Emre İnanır’ın İmza Yemeklerini Biliyor Musunuz?
Uluslararası aşçılık camiasında gastronomi turizmine katkıları ile bilinen  Türk mutfağı şeflerinden Şef Emre İnanır’ın imza yemeklerinden olan, kurutulmuş domates püresi, çam fıstığı, ev yapımı yoğurt peyniri ve zeytinyağının muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz. Piraye hem akıllarda hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
 
“Aşkın masumiyetle buluştuğu yer”
 
Adını, birbirini çok sevip kavuşamayan Nazım Hikmet’in aşk hikayesinden alan Piraye, kısık ateşte uzun saatler pişirilen domates ve zeytinyağı içerisinde bekletilen ev yapımı peynirin birleşmesi ile ortaya çıkıyor.
 
Mezede yer alan domates, Nazım Hikmet’i, kırmızıyı, aşkı ve ihtirası temsil ederken, üzerindeki peynir ise Piraye’yi, yani beyazı, temizliği, masumluğu ve saflığı ifade ediyor.
 
Aila’nın Anadolu Mutfağının dört bir yanından coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan menüsünde pirayenin yanı sıra borani, kabak çiçeği lalangası, dana kuşgömü ve tahinli baklava yufkası gibi lezzetler de yer alıyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler