Gastronomi Fuarları 2021'de Daha'da Güçlü Olacak...

Gastronomi Fuarları 2021'de Daha'da Güçlü Olacak...

Fuarcılık sektörü Turkiyede Fuar ve festivaller sürpriz bölgelerde 2021'de gündemi belirlemeye devam edecek. Horeca ve gastronomi turizmi...

Gastronomi Fuarları 2021'de Daha'da Güçlü Olacak...
 
Covid-19 salgınıyla birlikte birçok sektörde değişiklikler meydana geldi. Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri de fuarcılık sektörü oldu. Yeni dönemde fiziksel ve sanal fuarların bir arada yer aldığı hibrit fuarların da öne çıkması bekleniyor. İş dünyası için büyük önem taşıyan fuarlarda görüşmeler ile yeni iş kapıları da açılıyor. 
 
İleri tarihlere ertelenen fuarlar, 2021'de sürprizler ve yeni fırsatlarla ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor.160 milyar Euro'luk bir ciro kaybı var. Fuarcılık sektörünün turizm ve seyahat ile ele le ilerleyen bir yapıya sahip olduğunu belirten Erkanlı, "Fuar alanları, organizasyon şirketleri, diğer hizmet sağlayıcılarıyla beraber her bir fuarın doğrudan etki ettiği ulaşım, konaklama, transfer ve yemekler gibi unsurları da dikkate aldığımızda globalde yıllık 160 milyar Euro'luk bir ciro kaybı ve yaklaşık 2 milyon kişilik bir istihdam kaybı söz konusu" dedi.
 
GL Events Exhibitions Türkiye Genel Müdürü Gülperi Erkanlı sözlerine şöyle devam etti:
 
Gastronomi Fuarları 2021'de Daha'da Güçlü Olacak...
En çok etkilenen bölgeler Amerika ve Avrupa"Tüm dünyada fuarcılık sektörü bu yılın ilk 6 ayında, bir önceki yıla göre en az yüzde 60 oranında daraldı. 2020'nin ilk yarısında sadece ilk çeyreğin olumlu etkisini hafifletici etki olarak görebiliyoruz. 
 
Bu da ilk yarıda geçen yıla göre yüzde 60'lık bir gerileme olarak gerçekleşti. Bu noktada, COVİD-19 kaynaklı kısıtlamalar başta olmak üzere, yerel ve global ekonomilerdeki küçülmeler de etkili oldu. Bu süreçte en çok etkilenen bölgeler başta Amerika olmak üzere Avrupa. Fuarcılık sektöründe finansal kayıpların neredeyse yarısı bu iki bölgeden gerçekleşti.
 
Türkiyede Fuar ve festivaller sürpriz bölgelerde 2021'de gündemi belirlemeye devam edecek.
 
GL Events Exhibitions Türkiye olarak biz de bu yılın ilk çeyreğinde oyun fuarımız Gaming Istanbul'u başarılı bir şekilde gerçekleştirirken, yılın ikinci yarısı için planlanan işlerimizi ise 2021'e ertelemeyi tercih ettik. 2021'de ayrıca grubumuzun dünyanın farklı bölgelerindeki çok prestijli sektörel fuarlarına Türkiye'den katılımcı ve ziyaretçi sağlanmasına öncelik vereceğiz. 
 
Bu fuarlar arasında Türk firmalarının da yoğun ilgi gösterdiği Şili'de Expomin (Madencilik) ve Edifica (Inşaat ve Yapı), Fransa'da Sirha Lyon (Horeca ve gastronomi turizmi), Piscine Global (Havuz ve ekipmanları), Global Industrie (endüstriyel makina ve teknolojiler), BePositive (temiz enerji ve enerji dönüşümü) ve Eurobois (ahşap endüstrisi) fuarları yer almakta. 
 
Gastronomi Fuarları 2021'de Daha'da Güçlü Olacak...
Yine bir diğer çok prestijli fuarımız olan Premiere Vision ise moda ve tekstil alanında Fransa, ABD ve bazı sürpriz bölgelerde yine 2021'de gündemi belirlemeye devam edecek. Özellikle ihracat pazarlarıyla yakın çalışma prensibine sahip firmalarımız için bölgesinde ve alanında uzman fuarlarımız çok ciddi iş bağlantıları sağlayabiliyor.
 
GL Events Exhibitions Türkiye: GL events ihtisas fuarları konusunda uzmanlaşmış dünyanın en büyük uluslararası fuar organizasyonu şirketidir. Her yıl 250'nin üzerinde düzenlediği fuar organizasyonu ile gastronomi haberleri, gıda işletmeleri, üretim, yapı, spor ve eğlence, otomobil, ev ve iç tasarım, moda, tarım, çevre, perakende, saatçilik, sağlık ve yaşam gibi birçok alanda liderliğini sürdürmektedir. 
 
Grup, ayrıca her türlü etkinlik tasarımı ve üretiminde kurum ve kuruluşlara yardımcı olmakla beraber, fuar ve kongre merkezlerinde ki bağlantılarını kullanarak, beş kıtada gerçekleşen etkinlikler için müşterilerine destek olur ve onların daha fazla değer oluşturmasına olanak sağlar. Organizasyon sektöründe bütünlüklü bir hizmet sunan ilk uluslararası grup olan GL events üç ana iş alanında dünya ölçeğinde faaliyet yürütmektedir: Fuar, kongre ve etkinlik organizasyonu, farklı ülkelerdeki yerel etkinliklerde organizasyon alanı tahsisi, etkinliklere her türlü destek ve hizmet sunumu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler