Semiz Turşusu Nasıl Yapılır?

Semiz Turşusu Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden tokmakan, semizotu… Türk mutfağında sofraların baş tacı… hemen hemen her soframızda bulunur. Sabah kahvaltısında...

Semiz Turşusu Nasıl Yapılır?
Aynur Şahin
 
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden tokmakan, semizotu… Türk ve Anadolu mutfağında sofraların baş tacı… hemen hemen her soframızda bulunur. Sabah kahvaltısında, öğlen yemeğinde ve aksam yemeği hatta nefis hamur işi tariflerinde harika börekleri ile ara öğünlerde dahi semizotu yemekleri vardır.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak derledik. 
İşte sizler Aynur Şahin’inin kaleminden Muğla mutfak kültüründe Semiz Turşusu nasıl yapılır?
 
Muğla mutfağında En İyi Turşu tariflerinden Semiz Turşusu nasıl yapılır?
 
Çorbaların, baklagillerin, etin, balığın ve hatta pilavın yanına bile yakışır. Yaz kış tüketilebilir, çıtır- çıtır. Yerli ve doğal... Semizotunu temizleyip, yıkayıp süzgüye koyalım (tohumlanmamış ve doğal olanı tercih edelim lütfen).
 
Acı istersek kavanozun tabanına 3-4 tane kırmızı kuru biber yerleştirebilirsiniz. Dikey dilimlenmiş 1 limon ve bol sarımsak. 1 tatlı kaşığı limon tuzu, Kaya tuzu ve 1/4 oranında üzüm sirkesini, suyu karıştıralım. 
 
Hammaddelerimizi klasik yerleştirelim. 
 
Semizotunu elimizle ikiye kırmamız yeterli. Üzerine karışımı dökelim, 3 gün gibi dışarıda serin ve gölge bir yerde saklayıp, sonra dolaba alalım. 
 
Afiyet olsun efendim!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler