Türüf & Truffle

Türüf/Truffle bir mantar çeşidi, görünen; siyah yaz trüfü ya da Tuber Aestivum. Ülkemizin, bir çok bölgesinde rastlanabilir ama, yüksek aromalı ve etkili lezzette olanları çoğunlukla...

Türüf & Truffle 
Şef Haldun Tüzel
 
Türüf/Truffle bir mantar çeşidi, görünen; siyah yaz trüfü ya da Tuber Aestivum. Ülkemizin, bir çok bölgesinde rastlanabilir ama, yüksek aromalı ve etkili lezzette olanları çoğunlukla Karadeniz de. 
 
Orta Karadeniz'in faunası ve florasıyla birlikte coğrafi özellikleri de bu lezzet ve aromadaki trüflerin yetişmesinde büyük etken. Tabii bu işin peşinde koşmak da ayrı. Sabır işi, yürek işi. 
 
IFrame
Öncesinde dünyada yetiştirilmiş domuzlarla yapılan trüf avını, halen kısmen domuzlarla devam ettirenler olsa bile, şimdi çoğunlukla yetiştirilmiş köpeklerle devam ettirilmekte.
 
Trüfün baskın ve etkin kokusu domuzlarda hormonal dengeyi etkileyip saldırganlaştırdığından, bu davranışta mantara zarar verdiğinden ağırlık köpeklere kaydırılmış. 
 
 
Trüf nadide bir mantar türü, en bilinen özelliği de afrodizyak olması. O nedenle Italya da bir restoranda yiyeceğiniz 8 veya 10 Euro luk bir tagliatelli iki trüf rendesiyle, trüfüne veya restoranına göre birdenbire 48 veya 118 Euro olabiliyor. 
 
Bu gün de bunları iletmiş olayım.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler