Balık Nasıl Temizlenir?

Balık Nasıl Temizlenir?

Balık temizleme yöntemlerinde Palamut nasıl temizlenir? uskumru nasıl temizlenir? Levrek nasıl temizlenir? çupra nasıl temizlenir? Barbun nasıl temiz -lenir? Kefal nasıl temizlenir?

Balık Nasıl Temizlenir?
 
Birçok ev kadını merak etmiştir balıklar nasıl temizlenir? Hatta temizlemekten çekindiği için eve balık alınmasını istemeyenlerde olmuştur. Gerçi son zamanlarda tüm balıkçılarda hemen hemen balık temizleniyor.
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Ama olur ya iş basa düşerse eğer en iyi balık temizleme yöntemlerini sizler için hazırlamak istedik. Büyük balıklar nasıl temizlenir? Küçük balıklar nasıl temizlenir? Pullu balıklar nasıl temizlenir? Pullu balıklar nasıl temizlenir?
 
Palamut nasıl temizlenir? uskumru nasıl temizlenir?  Levrek nasıl temizlenir? çupra nasıl temizlenir? Barbun nasıl temizlenir? Kefal nasıl temizlenir?
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Balık temizlemenin tüm detaylarını bu haberimizde bulabilirsiniz…
 
Balık Temizleme Yöntemlerinde Palamut Nasıl Temizlenir?
Pulsuz balıklar deyince aklımıza palamut, uskumru gibi balıkları getirelim. Temizlemesi zor gibi gelse de aslında tekniğini öğrendikten sonra son derece basit olduğunu anlayacaksınız. Diyelim ki bir adet palamut temizleyeceğiz. Bunun için balığın başı öne, kuyruğu ise alt tarafta kalacak şekilde kesme tahtasının üstüne alalım. 
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Balığının karnının alt tarafında minik bir delik olacak, bıçağı oradan sokup karın boşluğunu keselim ve balığın iç kısmını güzelce boşaltalım. Bakmayın zahmetli durduğuna, ikinci balıkta siz bu işi tam olarak çözmüş olacaksınız. Sonra baş ve işaret parmağımızla balığın solungaçlarını açalım.
 
Temiz ve bol su ile yıkayalım. Siyah zarları ve kanları muhakkak temizleyelim aksi halde balığın tadı bozulabilir. Son aşama doğrama. İsterseniz tekerlek isterseniz iki parça haline bölüp dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz. 
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Levrek, Çupra, Barbun, Kefal Gibi Balıklar Nasıl Temizlenir?
Levrek, çupra, barbun, kefal gibi balıklar pullu kategorisine girer ve temizleme işlemine öncelikle bu pulları deriden ayırarak başlamamız gerekir. Balıkları buzlu suda 3,5 dakika boyunca yıkayalım. Ardından balığı sol elimizle kuyruğundan tutuyoruz. Diğer elimize keskin olmayan bir bıçağı alıyoruz. 
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Bıçağın keskin olmayan yönüyle kuyruktan başlayıp kafasına kadar pulları sıyırmaya başlıyoruz. Tüm pullar gidene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Balığın derisi pürüzsüz bir şekilde kaldıysa olmuştur bu iş. Ardından pulsuz balıkta uyguladığımız işlem gibi balığın iç kısmını temizliyoruz.
 
Hamsi Nasıl Temizlenir?
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Hamsiyi avucunuzun içine alın ve diğer elinizle kafa kısmını koparın. Bunu yaparken baş kısmı arkaya çevirebilir ya da tam tersi öne doğru çekebilirsiniz. Elinizle yapmak istemiyorsanız bıçak kullanarak da kafa kısmını kesmeniz mümkün.
 
Kafasını çıkardıktan sonra işaret parmağınızla balığın gövdesini sıyırabilirsiniz. Bunun için balığın gövdisinden aşağı kuyruk kısmına kadar parmağınızla hafif bir şekilde bastırın. Böylelikle iç organlarının tamamını çıkarmış olacaksınız.
 
Balık Nasıl Temizlenir?
Kimisi hamsiyi kılçıklı pişiriyor kimisi de kılçığını temizlemek istiyor. Siz de kılçıksız sevenlerdenseniz bunun için; iç organları çıkardıktan sonra balığın etli kısmını çok dikkatli bir şekilde (ayrılmamasına dikkat edin) ikiye ayırın ve iki parmağınızla kılçığı gövdeden kuyruğa doğru çekin.
 
Ayıklama bittikten sonra balıkları 10 dakika boyunca tuzlu soğuk suda bekletin. Ardından duru suyla yıkayın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler