Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda araştırmaları ile gizli kalmış ve unutulan nefis yemeklerimizi gün yüzüne çıkararak mutfak...

Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?Dünyaya 40 yıl yetecek kadar tuz'u bünyesinde bulunduran Türkiye'nin Tuz başkenti Çankırı mutfağından muhteşem bir lezzet.
 
Çankırıda yaşayan aşçılarımızın bir araya gelerek oluşturduğu muhteşem bir oluşumunda yıldönümüne ithafen bu Çankırı lezzetini sunmak istiyorum. Bugün birinci yılını kutlayan Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇAPADER) ne sevgilerimle daha nice güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle...
 
Geleneksel Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda araştırmaları ile gizli kalmış ve unutulan nefis yemeklerimizi gün yüzüne çıkararak mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandıran Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim üyesi ve Mutfak araştırmacısı şef "Yılmaz SEÇİM"e teşekkür eder çalışmalarında ve kariyerinde Türk aşçı haberleri olarak başarılar dileriz.
 
Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
En İyi Patlıcan Yemeklerinden Kuru Patlıcan Yemeğinde Kullanılacak Malzemeler;
 
*     5 Tane Kurutulmuş Patlıcan
*     1 Adet Soğan
*     1 Kahve Fincanı Bulgur
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     2-3 Diş Sarımsak
*     2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
*     Tuz
 
Çankırı Mutfağında Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?Nefis Yöresel Yemeklerimizden İşlem Basamakları;
- Kurutulmuş patlıcanı bir tencereye koyun ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlama işlemi tamamlandığında ayrı bir tencereye sıvı yağ koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Daha sonra salçayı, iki ya da üçe ayrılmış sarımsakları, patlıcanı son olarak da bulguru ekleyin ve karıştırın.
- Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin
- İsteğe göre yoğurt ile servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mutfak araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim'in yemek arşivinden Yöresel mutfaklardaki Yöresel zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Kuru Patlıcan Yemeği" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile Sosyal ağlarınızda paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler