Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler

Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler

Zeytinyağı, tereyağı, süt ve etler ise özel olarak Hereke’den getirtiliyor. Yiğit’in yeme-içme sektöründeki en büyük hayali ise soğuk meze konseptli..

Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler
 
Mekânın dekorasyonunda, sıcaklığında ve hedef kitlesine sunduğu samimi atmosferde, bu ikilinin imzası bulunuyor. Ortalama 70 kişiye hizmet veren Grace’i farklı kılan en önemli özelliklerden biri de executive şef Kaan Yiğit’in dinamik kişiliğini ve yenilikçi ruhunu yansıtan menüsü…
 
Kendini ödüllendirmek isteyenlere özel
Yeme-içme sektöründe 5 yılı geride bırakan Kaan Yiğit, 29 yaşında olmasına rağmen İzmir ve İstanbul’daki önemli otel ve restoranlarda deneyim kazanmış genç şeflerden biri… İzmir Çeşme Turizm Otelcilik Lisesi Aşçılık Bölümü’nden mezun olan Yiğit, daha sonra Ege Üniversitesi’nde 2 yıl turizm eğitimi aldı.
 
Lise ve üniversitede okurken farklı balık restoranlarının yanı sıra Sheraton, Hilton gibi otellerde stajını tamamladı. Akdeniz mutfağı ve balık spesiyalleri alanında uzmanlaştı. Bu süreci ise Crown Hotel ve Kaya Hotel’de çalışması takip etti. 
 
Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler
2017’de Düzce’de bir fast food restoranı açan Kaan Yiğit; 
Güncel Amerikan lezzetleri ve kumpir ağırlıklı bu mekânı, ikinci şubeyi açtıktan sonra devretti. Bu deneyiminin ardından 2019’da İstanbul’a gelen Yiğit; Akaretler’de Pepe Rosso ve Quppa’da çalıştı. Haziran 2019’dan bu yana ise Grace’in executive şefi olarak hizmet veriyor. 
 
“Hayattan zevk almayı seven, her yerde bulunabilecek değil; 
özel tat ve ürünlerle kendini ödüllendirmeyi sevenlere hizmet etme” mottosuyla konuklarını ağırlamayı ilke edinen Kaan Yiğit’in özel kahvaltı seçeneklerinden makarna çeşitlerine, et spesiyallerinden tatlılara kadar menüde yer alan her detayı büyük bir titizlikle kurguladığı dikkat çekiyor.
 
Kaan Yiğit, Grace’in nasıl bir yemek konseptine sahip olduğunu ise şöyle anlatıyor: 
“Burası gerçekten özel bir yer. Konuklarımızın iyi vakit geçirebilecekleri bir ambiyans oluşturmayı hedefledik. Menümüzde güncel dünya mutfağının seçkin örnekleri yer alıyor. Değişik tat kombinasyonlarına odaklandık. Mutfakta 5 kişilik bir ekibiz. Grace’i farklı kılan en önemli özellik, ekibin birbirini ailesi gibi görmesi…
 
Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler
Herkes sorumluluğunu biliyor, her iş sevgi ve saygı çerçevesinde ilerliyor. 
Konuklarımızın en çok tercih ettiği ana spesiyallerimiz ise limon kabuğu aromasında dinlendirilen ızgara somon, mürekkep balığı sosu, karides, kalamar, midye ve krema ile hazırlanan deniz mahsullü Grace makarna ve Cafe de Paris soslu bonfile… 
 
Croque madame; 
iki dilim fırınlanmış ve hardalla lezzetlendirilmiş Alman çavdar ekmeği üzerine dana bacon, cheddar peyniri ve İzmir tulumu ile hazırlanıyor. Veganlara özel vegan tartine spesiyalimiz ise iki dilim eksi mayalı ekmek üzerine avokado püresi, sotelenmiş kuşkonmaz, kapya biber ve istiridye mantarı ile servis ediliyor. 
 
Fransız ve İtalyan omletlerimizle de son derece iddialıyız. Omletlerimizi 3 yumurta ile hazırlıyoruz. İtalyan omleti; mozzeralla, domates ve fesleğen kombinasyonundan oluşuyor. Fransız omletimiz ise avokado ve toz parmesan ile özel bir lezzet bütünlüğü sunuyor. Bol tahıllı granola, scrambled egg, eggs benedict ve pancake gibi alternatiflerimiz de bulunuyor.”
 
Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler
Mevsimsel tatlara önem veriliyor
Sabah 09.00 gibi ana menüde yer alan spesiyallerin hazırlanması için gerekli olan sebze, meyve ve et stoklarının kontrolünü yaptıktan sonra sos hazırlığına geçildiğini söyleyen Kaan Yiğit, Yeni günün soslarını hazırlarken, bir gün öncesinden sosa yatırdığımız tavuk spesiyalleri ve somon spesiyallerinin marine sürecini de kontrol ediyoruz.
 
Benim için mutfaktaki en önemli kural, hijyen. Her spesiyalimizin aynı özen, aynı tat kombinasyonu ve aynı gramajla konuklara sunulması kırmızı çizgim.” diyor. 
 
Grace’te damak tadı gelişmiş, kendini evinde gibi hissetmek isteyen her yaştan kişiyi konuk ettiklerini vurgulayan Yiğit, menünün 6 ayda bir mevsimsel lezzetlere göre değiştiğini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Örneğin, kış menümüzde pancar soslu makarna, somon balığı ve tahıllı salatalarımız bulunuyor. Yaz menüsünde ise daha çok salatalara ağırlık vereceğiz.”
 
Grace’te sunulan makarnalar da reçeller de ev yapımı. Zeytinyağı, tereyağı, süt ve etler ise özel olarak Hereke’den getirtiliyor.
 
Şef Kaan Yiğit; Akdeniz Mutfağından Nefis Lezzetler
Yiğit’in yeme-içme sektöründeki en büyük hayali ise soğuk meze konseptli bir restoran açmak.
 
İş hayatına erken yaşta başlayan şeflere sık sık mekan değiştirmeleri, güncel menülerle kendilerini yetiştirmeleri ve yurt dışı deneyimi kazanmaları gerektiği tavsiyesini veren Yiğit, Yunanistan’da Sakız Adası’nda yaşadığı 2 aylık deneyimin, kendisine çok şey kattığını ifade ediyor.
 
Kaynak; "www.raillife.com.tr"


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler