En Sevilen İftar Çorbalarından Genadir Çorbası...

En Sevilen İftar Çorbalarından Genadir Çorbası...

İftara ve sahura Ne Yapsam? Diyenlere... Evde İftar Ve Sahur Menülerinden "Genadir Çorbası" Nasıl Yapılır? En lezzetli iftar çorbalarından ve İftar menü...

En Sevilen İftar Çorbalarından Genadir Çorbası
Evde İftar Ve Sahur Menülerinden "Genadir Çorbası" Nasıl Yapılır? En lezzetli iftar çorbalarından Evde "Genadir Çorbası" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce İftar menülerinden "Genadir Çorbası" Yapmayı Denediniz mi? En Kolay Evde "Genadir Çorbası" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" den Özel Evde Sahur Menülerinden "Genadir Çorbası" Tarifi…
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "şeflerin özel Yemek Tariflerinden" Evde Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar ve en iyi ramazan çorbasından  "Genadir Çorbası" Nasıl Yapılır? 
 
Türk Aşçı Haberleri olarak Geleneksel Türk Mutfağından "Genadir Çorbasını" sizler için derledik.... Şef Yılmaz SEÇİM'in özel kaleminden Türk Mutfağının en meşhur Çorbalarından Genadir Çorbası ve tabi orijinal yapımı!!!
 
Yöresel Mardin Mutfağında en çok tercih edilen Çorbalarından Sahur Çorbalarından "Genadir Çorbası.." Klasik İftar Çorbalarından Evde Genadir Çorbası Nasıl Yapılır?
 
Genadir Çorbası Tarifi;
Genadir Çorbası Kullanılan Malzemeler;
*     3 tatlı kaşığı biber salçası
*     3 çay bardağı haşlanmış nohut
*     4 çay bardağı irmik
*     2 çay kaşığı kişniş
*     4 çay bardağı köftelik bulgur
*     1 adet orta boy kuru soğan
*     Yarım çay bardağı sıvı yağ
*     Karabiber
*     Tuz
 
Genadir Çorbası İşlem Basamakları;
-Nohutları bir gece önceden ıslattıktan sonra 4 su bardağı su ile bir tencerede haşlayın.
-Derin bir kâsede irmik, bulgur, tuz ve kişnişi karıştırın. Üzerine 4 su bardağı kaynar su koyun. Ardından bu karışımı en az yarım saat ağzı kapalı bekletin.
-Karışımı yoğurup misket köfteler yapın ve nohut suyuyla beraber 6 su bardağı suda haşlayın. Soğanı bir tencere içerisine küp küp doğrayıp salçayı da ekledikten sonra kavurun.
-Bu karışımı da haşlanmış nohutlarla beraber kaynayan köftelere ekleyip pişirin.
-Üzerine nane serperek sıcak olarak servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menülerinden "Çorba" tariflerimizi, "En Pratik Ve En Ekonomik İftar Ve Sahur Menüleri" ve "İftara ve sahura Ne Yapsam? Diyenlere Ramazan Menüsü" denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler