• İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...

    İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...

  • İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...

    İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...


İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...

Koronavirüsten kaynaklanan bu krizin aynı zamanda turizmle iç içe geçmiş 60 tane meslek ve sektör grubuna da etki ettiği görülüyor. Biz de Türkiye Aşçılar...

İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...
 
Başkan Zeki Açıköz:
Böylesi bir krizle ilk defa karşı karşıya kaldık. Global anlamda dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüs Covid-19 salgını, Türkiye’de de turizm sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor.
 
Biz de yeme-içme ve Türkiye turizm sektöründe önemli çatlaklar oluşturan bu salgının etkisini  gastronomi profesyonellerinden dinliyoruz.
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak böylesi bir krizle ilk defa karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Öncelikle bu salgın hastalık  gastronomi turizmini de  fazlasıyla etkiledi. 
 
Koronavirüsten kaynaklanan bu krizin aynı zamanda turizmle iç içe geçmiş 60 tane meslek ve sektör grubuna da etki ettiği görülüyor. Biz de Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak kendi etkinliklerimizi ve festivallerimizi maalesef ertelemek durumunda kaldık. 
 
Sağlık krizlerinin ortadan kalkmadan gastronomi ve turizm sektörünün normale dönmesi mümkün görünmüyor. Ama umudumuz var. İnşallah en kısa sürede bu kriz ortamından çıkacağız.”
 
KAMUOYUNA DUYURULUR..!!!
Bütün dünyayı ve ülkemizi de saran korona virüs (COVİD -19) tehdidi başta turizm sektörü olmak üzere bütün sektörleri olumsuz yönde etkilemiştir.
 
Özellikle Sektörümüzde açılmak üzere olan otellerin bu dönemde açılmaması, açılan otellerinde kapanmak zorunda kalmasıyla birlikte mevsimlik olarak çalışan ve aktif olarak çalışanların da işlerini askıya alınmak zorunda kalınması turizm çalışanlarını ve turizmin olmazsa olmaz beyaz kelebekleri aşçılarımızı çok zor duruma düşürmüştür...
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu olaraktan Turizm Bakanlığı’nda ki yetkililerle bu konu görüşülüp işsiz kalan sektör çalışanlarının Turizm Bakanlığı'nın açıklayacağı ek paketten yararlanmalar ile ilgili görüşmeler yapılmış, rapor sunulmuş ve temaslar sürdürülmeye devam etmektedir.
 
Temennimiz turizm sektöründe çalışanların beklentilerinin karşılanmasıdır...
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın açıkladığı önlem paketleri, sektörleri bir nebze rahat ettirmekle birlikte Turizm çalışanlarının ve meslektaşlarımızın beklentilerini maalesef ki karşılamamaktadır...
 
Sayın Turizm bakanımız turizm sektörünün sorunlarını bilen ve yıllardır krizlerle birlikte kendi otellerini de yöneten ve bu anlamda bizleri en çok anlayan kişi olması vasfı ile açıklanan ek paketler de turizm çalışanlarının özellikle bu zor süreçte yaşadıkları sorunlara destek olması gerektiğini düşünüyor ve temenni ediyoruz.
İnşallah En Kısa Sürede Kriz Ortamından Çıkacağız...
Sektörümüzden kalifiye personellerin azalıp kaybolmasını istemiyoruz, ilerleyen günlerde normalleşme süreci ile birlikte meslektaşlarımızın yok olup gitmesini istemiyoruz.
 
Bizler turizmin en yoğun olduğu zamanlarda iş verenin ve üst kademelerin yokluğunu, çalışanlara profesyonelce belli etmeden işlerimizi aksatmadan mesleğimizi icra ettik, işverenlerden de bu zor günlerde personellerine sahip çıkacaklarından hiç şüphemiz yoktur..
 
Bugün Barut otelleri yönetim kurulu kararınca Bütün çalışanların evlerinde süreci atlatırken maaşlarında ödenecek olması sektörümüzde bir çok işverene örnek olacaktır, şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum...
 
Ümit ediyoruz ki; bu zorlu günler bitecek ve ülkemizde çok güzel günler yaşanacaktır...
 
Türkiye Aşçılar Federasyonunu Turizm çalışanlarının ve meslektaşlarımızın her zaman yanında olacaktır...
 
Birlikten kuvvet doğar Kandilimiz mübarek olsun...
Türkiye Aşçılar Federasyonu
Yönetim Kurulu Adına
Zeki Açıköz
 
Diğer Aşçı, Dernek ve Federasyon Haberlerimizi Aşağıdaki Resme Tıklayarak İnceleyebilirsiniz...
asci dernek ve federasyon haberleri
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler