Şef Aziz Tanrıkulu 'ndan Deve Hamburger Ve Sıcak Suşi

Şef Aziz Tanrıkulu 'ndan Deve Hamburger Ve Sıcak Suşi

Pani puri ekmeği... İki çeşit: Birinde tütsülenmiş balkabağı, diğerinde ıspanak püresi var. Yanında aranchini topları, siyah trüf püresiyle servis ediliyor...

Şef Aziz Tanrıkulu 'ndan Deve Hamburger Ve Sıcak Suşi
Savaş Özbey
 
Florya’da açılan ultralüks Sarı, alkolsüz bir mekân. Mönüdeki fine dining (yüksek mutfak) yemekleri eşleştirecek şarap yok. Alkolsüz olduğu gibi içinde bir de mescit var. Ortaklarından Salih Sarı “Bu tür bir mutfağı satın alma gücüne sahip ama bunu alkolsüz bir ortamda talep eden geniş bir kitle var” diyor.
 
Sıcak suşi için ceviz ve kuşüzümlü rizottoya sarılı bonfile yaprakları tütsüleme tekniğiyle pişiriliyor. Üzerine soya sos sürüp glaze ediliyor, ardından parmesan rendelenip pürmüzle üzeri yakılıyor. Avokado püresi ve çıtır pırasa cipsleriyle sunuluyor.
 
Başlangıç olarak pani puri ekmeği... İki çeşit: Birinde tütsülenmiş balkabağı, diğerinde ıspanak püresi var. Yanında aranchini topları, siyah trüf püresiyle servis ediliyor. Aynı tabakta sous-vide tekniğiyle bir saat boyunca 65 derecede pişirilmiş dana bonfile parçaları...
 
Ardından elma ağacı talaşıyla tütsülenmiş carpaccio geliyor. Üzerinde közde patlıcan dondurması var, dondurmayı cips gibi çıtır çıtır yiyorsunuz, inanılmaz bir şey. Siz beğenip şaşırdıkça daha önce Noma gibi dünyaca tanınmış yerlerde çalışmış şef Aziz Tanrıkulu’nun yüzündeki gururu görmelisiniz. Elinde plastik eldiven ve cımbız, restoranın en faça yerine kurulmuş sekiz kişilik ‘chef table’da servis ediyor bütün bu füzyon lezzetleri.
 
Ama mönüde bütün bu fine dining (yüksek mutfak) yemekleri eşleştirecek şarap yok. Sarı, alkolsüz bir mekân. Bir nevi ‘muhafazakâr fine dining’. Alkolsüz olduğu gibi içinde mescit, tuvaletlerinde şık hamamları andıran abdest bölümleri var.
 
Ortaklarından Salih Ünlü doğrularcasına şöyle diyor: “Bu tür bir mutfağın müşterisi olmak isteyen, böyle bir satın alma gücüne sahip ama bunu alkolsüz bir ortamda talep eden çok geniş bir kitle var.” Mekânın daha açılmadan 2 bin takipçiye ulaşan Instagram sayfası da bunun kanıtı gibi.
 
Zaten ilk servislerini de dün Sevgililer Günü’nde, Instagram takipçileri üzerinden yaptıkları bir çekilişle şanslı 20 çifte verdiler. Ama asıl büyük açılış 21 Şubat’ta. Açılışta dünyaca ünlü Wagyu cinsi sığır kesecekler. 
 
Deve etinden hamburger
Zaten mönü iki ana damardan yürüyor: Biri daha fanfinifinfon lezzetler, diğeri bildiğiniz etobur rüyası. Birer kiloluk t-bone steak’ler, tomahawk’lar, hatta deve eti. Evet, deve etinden burger bile var. 
 
Önce köftesini tattım, normal dana burgerden farkını pek anlayamadım. Ama ekmek arasında ince ayva dilimleriyle servis ediliyor, öyle yendiğinde tadı asıl o zaman ortaya çıkıp patlıyor.
 
Yapımı 17 ay sürdü
Sarı, Florya’da Menekşe Plajı’nda. Üç katlı. Giriş katı restoranda tattığınız bütün lezzetleri satın alabileceğiniz bir kasap-şarküteri-market. 17 ayda, 8 milyon liralık bir yatırımla ortaya çıktı. Sahile ‘sıfır’, kendi otoparkı üzerinden Marmara’ya bakıyor. Her katta özel konuklar için VIP odalar yapılmış. Mutfak açık. Şef masası ve mutfaktaki bütün mermerler Hindistan’dan. 1.5 tonluk et ızgarası özel yapım.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler