Şef Soner Kesgin; Pişirme Tekniği Ve Soslar Önemli...

Şef Soner Kesgin; Pişirme Tekniği Ve Soslar Önemli...

Acı biberden ve avokadodan özel soslar yapıyoruz. Menümüzde yer alan diğer bir lezzet de ördekli böreğimiz. Bir de Necati Barış şefimizle geliştirdiğimiz tempura...

Şef Soner Kesgin; Pişirme Tekniği Ve Soslar Bizim İçin Önemli...
 
Ukiyo, Uzak Doğu mutfağının İstanbul’daki en özel mekânlarından biri oluyor. Fairmont Quasar İstanbul’un beşinci katında yer alan restoran; imza suşileri, Asya mutfağından Türk damak tadına uyarlanmış lezzetleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Otantik lezzetlerin yepyeni teknikler ve taze malzemelerle birleştiği Ukiyo Lounge & Bar’ı Executive Chef Soner Kesgin’den dinledik.
 
Ukiyo Lounge & Bar, Asya mutfağının kadim geleneklerinden hazırladığı lezzetleri, yaratıcı sunumu ve haftanın her gününe özel, zengin bir kokteyl seçkisiyle misafirlerini ağırlıyor. İstanbul’un en güzel Asya restoranlarından birini hayata geçirdiklerini belirten Soner Kesgin, “Ukiyo’nun lezzetleri tamamen Türk insanının damak tadına uygun. Japonya’nın ve Uzak Doğu’nun bize hitap eden lezzetlerini menümüze ekledik” diyor.
 
“Pişirme tekniği ve soslar bizim için önemli”
Ukiyo Lounge & Bar, paylaşımlı tabaklarıyla misafirlerine kolaylık sağlıyor. Vejetaryen, balık ve et seven herkesin bir şeyler bulabileceği bir menü hazırladıkların belirten Şef Kesgin. özel soslarımız ve pişirme teknikleri bizim için önemli.
 
Menüye 24 saat pişirerek hazırladığımız bir kaburga lezzeti ekledik.. Öte yandan suşilerimiz çok meşhur. Her Çarşamba-Perşembe makul bir fiyatla limitsiz suşi ile bir kadeh şarap verdiğimiz suşi geceleri düzenliyoruz.
 
“Nesli tükenmekte olan deniz ürünlerini kullanmıyoruz”
Yurt dışında dönemlerde Uzak Doğu mutfağı üzerine uzmanlaşan Kesgin, “Çalıştığım her otelde bir Uzak Doğu mutfağı vardı” diyor. Ürünlerin sürdürülebilir olmasına dikkat eden deneyimli şef, daha çok yerel ürünleri tercih ediyor. Çok çeşitli deniz ürünleri ile çalışmayı tercih ettiklerini belirterek, “Mevsimine göre değişen kendi denizlerimizde yetişen ürünler var.
 
Öte yandan Accor Otelleri olarak nesli tükenmekte olan deniz ürünlerini kesinlikle kullanmıyoruz, bizden sonraki nesillere karşı büyük bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullanıyor.
 
 
“Türkiye’de bu işi kaliteli ve lezzetli yapıyoruz”
Ukiyo Lounge & Bar’da en çok tercih edilen; beyaz balık, kırmızı tuna ve somondan yapılan suşiler oluyor. “Her balığın suşisi yapılır ama genelde misafirler somon ve tunayı daha çok tercih eder diyen Soner Kesgin sözlerini şöyle sürdürüyor: “Misafirlerimiz genelde pişmiş suşileri ve somonu çok seviyorlar. Biz burada gelenleri levrek suşiye de alıştırdık..
 
Acı biberden ve avokadodan özel soslar yapıyoruz. Menümüzde yer alan diğer bir lezzet de ördekli böreğimiz. Bir de Necati Barış şefimizle geliştirdiğimiz tempura chicken var. Tatlılarımızda ise; matcha keki, Japanesse kek ve mango pavlova da imza lezzetlerimiz. Türkiye’de bu işi kaliteli ve lezzetli yapıyoruz.”
 
“Ukiyo kendi başarısını yakaladı”
Ukiyo Lounge & Bar, her gün yaklaşık 50 misafire hizmet veriyor. Otele gelen ve restoranları ziyaret misafirlere Uzak Doğu mutfağını sevdirmek için 2018 Mayıs ayında kapılarını açan restoran, kısa sürede kendi misafir profilini ve müdavimini yaratmış durumda. Keyifle vakit geçirilebilecek bir ortam sunduklarını belirten Soner Kesgin sözlerini şöyle tamamlıyor:
 
“Fairmont Quasar İstanbul, gibi büyük bir marka ile Ukiyo da kendi başarısını yakaladı. Öte yandan önümüzdeki 10 yılda daha çok tecrübeye dayalı olan moleküler mutfağın aksine eğlenceli, paylaşımlı ve doğal lezzetler etrafına kurulan yemek konseptleri daha başarılı olacak ve muhtemelen zengin seçenekleri ile de Türk mutfağı önümüzdeki 10 yılın parlayan yıldızı olacağı bir döneme doğru gidiyoruz.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler