Şef Ebru Baybara Demir; “Topraktan Tabağa” Projesi Food On the Edge'de...

Şef Ebru Baybara Demir; “Topraktan Tabağa” Projesi Food On the Edge'de...

Dünyanın birçok ülkesinden şefler ve gastronomi profesyo -nelleri ile bine yakın gastronomi meraklısının takip ettiği Food On the Edge 2019, İrlanda...

Şef Ebru Baybara Demir; “Topraktan Tabağa” Projesi Food On the Edge'de...
 
Dünyanın birçok ülkesinden şefler ve gastronomi profesyonelleri ile bine yakın gastronomi meraklısının takip ettiği Food On the Edge 2019, İrlanda’nın Galway kentinde gerçekleştirildi.
 
Türkiye'den misafir şef olarak katıldığım sempozyumda Gıdanın geleceğine ilişkin “Topraktan Tabağa” projemiz oldukça ilgi gördü ve birçok profesyonel tarafından takdir aldı.
 
Şef Ebru Baybara Demir; “Topraktan Tabağa” Projesi Food On the Edge'de...Biz şeflerin işi sadece yemek pişirip sunmak değil artık!
Her gün yüzlerce kişinin karnını doyuran insanlar olarak gıdanın üretiminden tüketime kadar olan süreçteki her aşamadan ve bu aşamalarda çalışan her insanın işini yapmasından sorumluyuz. 
 
Dünyanın kaynaklarının yansıra üreticilerin de azaldığı günümüzde gıdanın ve su kaynaklarının sürdürülebilmesi için yaptığımız işin ve sorumluluğumuzun farkında olmamız lazım.
 
Geldiğimiz noktadaki tehlikenin boyutu, malzeme atıklarından yemek yaparak çözülebilecek kadar küçük değil artık. Toplumun beslenme alışkanlıklarını görmezden gelerek, hayvancılığın karbon ayak izinin en büyük nedeni olarak göstermek gibi yanlışlar içindeyiz. 
 
Yapılan yanlış yönlendirmeler bu isin ne kadar dışında olduğumuzu gösteriyor. Hayvancılık bitti. Ne gübre ne saman ne hayvan, ne süt, ne yün? ekosistemin önemli bir parçası çöküyor.
 
Atık konusu gerçek anlamda bir seferberliğe dönüşmeli...
Öncelikle tüketimi olabildiğince azaltmalı ve doğru bir atık yönetimini uygulamaya başlamalıyız. İse evlerimizde çöplerimizi ayrıştırmak ve geri dönüşümü hayata geçirmek ile başlamalıyız. 
 
Yerel yönetimlerin atık yönetimi ile ilgili ciddi projeler geliştirmesi ve düzenlemeler yapması gerekiyor. Daha fazla vakit kaybetmeden doğaya karşı sorumluluğumuzu fark etmemiz ve ayakları yere basan kararlar ile harekete geçmemiz gerekiyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler