• Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu...

    Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu...

  • Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu...

    Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu...


Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu...

En eski turşular... Erikten elmaya, üzümden yumurtaya. Onlar her şeyin turşusunu kuruyorlar. Turşu Nedir? Turşunun Tarihi… En Eski Tursu Tarifleri Ve İlk Tursu Nere...

Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan Ve Biber Turşusu Tarifi ...
Patlıcan Ve Biber Turşusu Tarifi Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Kg. Patlıcan
*     1 Kilo Kırmızı Biber
*     Maydonoz
*     1/2 Kg. Sivri Biber
*     Bol Sarımsak
*     3 Su Bardağı Sirke
*     1 Su Bardağı Zeytinyağı
*     Tuz
 
Patlıcan Ve Biber Turşusu Yapılış Tarifi 
Patlıcanlar alacalı soyulur, boylamasına kesilir, bunlar da ikiye kesilir.
Kırmızı biberler, temizlenir, ikiye ayrılır.Sivri biberler, doğranır.
Büyük bir tencereye hepsi alınır, temizlenen maydonozlar saplarıyla konur, sarımsaklar eklenir, tuz, sirke ve yağ ilave edilerek hepsi harmanlanır.
 
Tencere ocağa alınır, önce harlı ateşte, kaynama noktasına gelince kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kışlık saklanacaksa, cam kavanozlara sıcakken konur, kapağı sıkıca kapatılıp, şişe ters çevrilir, soğutulur.
Hemen yenecekse, soğutulup kavanozda saklanabilir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Bulduğumuz  Asırlık Turşucudan En iyi turşunun püf noktaları....
 
Turşu Nedir? Turşunun Tarihi… En Eski Tursu Tarifleri Ve İlk Tursu Nerede Yapıldı? Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırladık…
 
30-40 Yıllık Turşular "Şengül Oymak"
En eski turşular... Erikten elmaya, üzümden yumurtaya. Onlar her şeyin turşusunu kuruyorlar...
 
Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1888 yılında kuruluş beratı verilen Hacı Abdullah Lokantası’nın Genel Müdürü Abdullah Korun, turşunun Osmanlı yemek kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu, turşunun o günden bu yana yemek kültüründe bir gelenek olarak devam ettiğini belirtti. 
 
Korun, lokantada müşterilere sundukları turşuyu kendilerinin yaptığını, turşunun malzemesinin de kalitesine önem verdiklerini kaydetti.
 
Turşunun bir tüketim süresinin olmadığını dile getiren Korun, "Öyle kompostolar, öyle konserveler var ki, 30-40 yıllıklar. Bizde 1972, 1976’da yapılmış konserveler, turşular var. Turşu, ağzı açılmadığı sürece, hava almadığı sürece 70-80-100 seneye kadar gidebiliyor" dedi.
 
Bütün meyve ve sebzelerden turşu yapılabildiğini söyleyen Korun, "Mükemmel de oluyor. Turşu, biber, salata, lahanadan ibaret bir yiyecek değil. Biz içine hiç asit koymuyoruz. Sadece sirke, şeker ilave ediyoruz.
 
Dışardan alıp yediğiniz turşularda, insanların dişleri kamaşıyor;
Biraz da fazla kaçırdığınız zaman üstüne yemek yiyemiyorsunuz. Biz de böyle bir şey yok. Biz de tamamen doğal bir şekilde yapıldığı için, ne kadar yerseniz yiyin rahatsızlık vermiyor. Biz de çağla bademinden tutun da eriğe, elmaya, kayısıya kadar turşu
 
yapılıyor. Üzümden ve yumurtadan dahi turşu olabiliyor. Yeter ki yapmak isteyin." 
 
Turşunun Saklama yöntemi ve yapımının püf noktaları
Korun, sıcak ortamda bırakılan turşunun tadının hemen değiştiğini, turşunun soğukta tutulması gerektiğini, konserveye göre dayanma gücünün daha az olduğunu söyledi.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Patlıcan Turşusu Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
Annemin, 50 Yıl Önce Öğrendiği Patlıcan Turşusu Tarifi / Et Kadar Lezzetli !!!
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Bulduğumuz ;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Turşunun cam kavanozlarda yapılması gerektiğini vurgulayan Korun, "Ev hanımlarına özellikle, şu an en çok kullanılan lahana, salatalık, biber, patlıcan turşularının içine sadece sirke ve biraz şeker koyarak yapmalarını tavsiye ediyorum.
 
Ayrıca içine biraz nohut atılırsa, rengi daha güzel sararır, daha güzel bir renk alır. Altın sarısı gibi bir renk alır. Böylelikle daha güzel bir lezzet elde edilir. Suyunun çok fazla koyulmaması gerekiyor. Sebze miktarının 2 katı kadar su koyulması lazım. O ölçüde koyulduğu zaman, tam kıvamında oluyor" diye konuştu. 
 
"Turşuya eskisi kadar önem ve değer verilmiyor"
Turşunun, mükemmel ve insan sağlığına faydalı bir yiyecek olduğunu aktaran Korun, şöyle konuştu: "Ancak burada önemli olan turşunun ev yapımı olmasıdır. Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan turşuya eskisi kadar değer verilmiyor. Ev tipi yaptığımız turşularımız, sağlık açısından çok daha faydalı. 
 
Çünkü fabrikasyon olarak yapılan turşuların içinde değişik katkı maddesi var;
Bu da insan sağlığına faydalı değildir. Osmanlı döneminde eğer bir ev hanımı, reçeli, turşuyu kendisi yapmayıp, çarşı pazardan alıp ev halkına ikram ediyorsa, o hanıma iyi gözle bakılmazdı. Mutlaka kadınların evde yapması arzu edilirdi. Maalesef şimdi ki hanımlar çalıştığı ve zamanları kalmadığı için evde turşu yapmıyorlar.
 
Turşuya eskisi kadar önem ve değer verilmiyor. Tabi ki en güzeli bir ev hanımının turşusunu, eriştesini, reçelini evde yapmasıdır." 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler