• Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!

    Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!

  • Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!

    Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!


Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!

Türkiye coğrafyasındaki mutfak gayet zengin bir mutfak ama sıkıntı lokantalarda, iyi yemek iyi malzeme ile yapılır ne yazık ki kaliteli...

Türk Mutfağının Zenginliğine Rağmen Şu Anki Haliyle Kendisinden Bir Cacık Olmaz!
"Kenan Usta"
 
Özgün tarımı olmayan bir ülkenin mutfağı olabilir mi? Bir mutfağın zenginliği, ait olduğu bölgede yetişen sebze-meyve ve et ürünlerinin bolluğu ile belirlenir.
 
Türkiye coğrafyasında ki mutfak gayet zengin bir mutfak ama sıkıntı lokantalarda, iyi yemek iyi malzeme ile yapılır. Ne yazık ki kaliteli malzemeler ülkede çok pahalı. Ayrıca yemek kültürü ise tamamen ucuza üret, çok sat kafasına çevrilmiş duruma geldi. Eğerki dikkatlerini çekerse Aşcılık kurumları yada devlet tarafından zengin yemek kültürümüz diriltilmelidir.
 
Evvela bir yemeği iyi yapan en önemli şeylerden biri kullanılan malzemenin kalitesidir. Türkiye'de kaliteli malzeme kaldımıki?
 
İtalya'ya bazı pizzacılarda 3 malzemeyle pizza yapılır, kapısında kuyruk vardır.
Biber, domates sosu, mozzarella peyniri, fesleğen. Mozzarella organik ve özel üretim çiftliklerden gelir, domates sosu tamamen birinci kalite organik domatesten yapılır, biber keza öyle, fesleğen dalından kopartılıp servis edilir zaten. O nedenle o pizza özeldir, tabi hamuru da öyle.
 
Ama bizde bu yok. neymiş kebapmış! et kim bilir nerden geliyor, Neymiş dolmaymış, 8. kalite pirinçten yapılıyorsa ne anlamı var?
 
Türkiye'de tereyağı bile kalmamış vaziyette.
Peynir keza, öveceksiniz. Şimdi ama gidin Almanya 'da bir markette üst kalite peynirleri deneyin paranız yeterse. Bir daha Türkiye'de peynir var demezsiniz. Aynı şey meyve sebze için de geçerli.
 
Ülkede üretilen sebze ve meyvenin 1. kalite olanı batı Avrupa'da satılıyor. 2. kalite olanı Rusya'ya falan ihraç ediliyor. 3. kalite haşat olanı iç pazara gönderiliyor. 4. kalite olan da meyvesuyu, reçel vb yapılıyor.
 
Kalite sadece hasar almış ürün değil ayrıca variyete de önemli, organik olup olmaması da önemli.
Gidin Hollanda'da, İtalya'da, Yunanistan'da çiftlik gezin. Peynir, domates, zeytin, üzüm falan deneyin. Bir daha türk mutfağı demeyeceksiniz. bakın yemek demedim daha.
 
İyisi mi sizi tavuk dönere, ...soya, lokma tatlısı ve çakma çiğ köfte için ...mit sarayına yönlendiriyorum. Eve dönerken ise ...im'den taze kaşar almayı unutma! Akşam tost yapar yersiniz....


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler