Şef Mehmet Yalçınkaya; Dünya Mutfağından Önce Kendi Mutfağınızı Öğrenin!!!

Şef Mehmet Yalçınkaya; Dünya Mutfağından Önce Kendi Mutfağınızı Öğrenin!!!

Sizin bu yabancı mutfak özentilerinizden utanıyorum. Yanımdaki İtalyan şef bile Geleneksel Türk Mutfağını ve Türk...

Şef Mehmet Yalçınkaya; Dünya Mutfağından Önce Kendi Mutfağınızı Öğrenin!!!
 
Sizin bu yabancı mutfak özentilerinizden utanıyorum...
Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya bir TV’de yarışmacılardan mutfağımızda çok bilinen bir menü hazırlamalarını istedi. Sonuçtan memnun olmayan Yalçınkaya ‘Sizden utanıyorum’ dedi.
 
Televizyonda yayınlanan popüler bir yemek yarışmasına katılan şefler, Türk mutfağının en bilinen yemeklerini yapma konusunda sınıfta kaldı. 
 
Ağızlarına Biber...
Söz konusu programın önceki akşamki bölümünde, ünlü ‘Master Şef’ler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu yarışmacılardan bakla çorbası, perdeli pilavı, islim kebabı ve meyva kompostosundan oluşan bir menü hazırlamalarını istedi. Mutfak tecrübesi olan, aralarında profesyonel şef aşçıların da bulunduğu yarışmacılara 45 dakika süre verildi. 
 
Ancak Bir Sorun Vardı; 
yarışmacılardan çoğu perde pilavının nasıl yapılacağını, islim kebabının etinin nasıl doğranacağını bilmiyordu. Hele bakla çorbasını hiç duymamışlardı. Pişirme işlemi bittiğinde ise ortaya çıkan tablo şefleri memnun etmedi. Esnaf lokantalarında bile pişen, en meşhur Türk yemeklerini yapmakta başarısız olan yarışmacılar karşısında büyük üzüntü yaşayan Yalçınkaya;
 
Türk mutfağını kime emanet ediyoruz. Sizden utanıyorum. En bilinen yemeklerden bile bihabersiniz. Buraya geldiyseniz bu ülkenin yemeklerini bilmek zorundasınız’ diyerek sitemini dile getirdi.
 
Dünya Mutfağından Önce Kendi Mutfağını Öğren! 
Türkiye’de aşçılık yapan bir kimsenin önce kendi mutfağını öğrenmesi gerektiğini dile getiren şef Mehmet Yalçınkaya, genç aşçılara, dünya mutfağına açılmadan önce Anadolu’nun lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını önerdi. 
 
Türkiye’de yaşayıp ‘Bakla çorbası duymadım’ demenin ayıp olduğunu dile getiren Yalçınkaya, ‘Bakla çorbası nedir’ diyen birine nasıl eğitim verebilirim, bilmiyorum. Yanımdaki İtalyan şef bile Geleneksel Türk Mutfağını, Yöresel Mutfaklarımızı, bu ülkenin yemeklerini ve Türk yemek kültürünü sizden iyi biliyor. Türk mutfağını size mi emanet edeceğiz’ diye tepki gösterdi. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı, Modern Türk Mutfağı Ve Yöresel Mutfaklarımızda Da Çalışmaları İle Bilinen Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya’ Ya Mutfağımıza Vermiş Olduğu Destek Ve İlgili Araştırmaları İçin Teşekkür Eder, Profesyonel Kariyerinde Ve Hayatında Başarılar Dileriz…

Mehmet Şef kimdir? Mehmet Yalçınkaya nereli?
MasterChef Türkiye'nin jürisinde yer alan Mehmet Şef kimdir? Mehmet Şef nerelerde çalışmıştır? İlkleri uygulayan Mehmet Yalçınkaya ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
 
Mehmet Şef kimdir? Mehmet Yalçınkaya nereli?
Bolulu Mehmet Yalçınkaya dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. 2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.
 
2005’te Amerika' nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı. Almanya’da dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.
 
Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden birisi oldu.
 
2012’de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.
 
2017-2018 sezonunda MasterChef Türkiye jürisinde yer aldı. Yeni sezonda MasterChef Türkiye jürisinde yer almaya devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler