Kanser Enfeksiyonu Ve Karamuk...

Kanser Enfeksiyonu Ve Karamuk...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında bir çok yemek ve içecekte de kullanılan karamuk denilen bitkidir. Bodur bir ağaç türüdür. Aşırı dikenli olduğu...

Kanser Enfeksiyonu Ve Karamuk...
Kanser tedavisi görenlerin korkulu rüyalarından birisi de enfeksiyon kapmaktır. Yeni operasyon geçirmiş bir kanser hastasının vücudu çok narinleşir hassaslaşır ve enfeksiyon kapmaya çok müsait hale gelir. Çünkü bağışıklığı zayıflamış, direnci düşmüştür. 
 
Ancak bazı basit yöntemlerle çok tasalanmaya gerek yoktur. Bunlardan birisi Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağında bir çok yemek ve içecekte de kullanılan karamuk denilen bitkidir. Bodur bir ağaç türüdür.
 
Aşırı dikenli olduğu için toplaması çok zordur. Nadir bulunan bir bitkidir. Kanser hastaları sağlıklarına kavuşana kadar günde en az 1 yada 1 buçuk litre içtiklerinde enfeksiyon riskini ötelemiş olurlar. 
 
Günlük hayatımızda yararlanacağımız faydalı bilgiler 'den olan Karamuk bitkisindeki Githagin adlı madde kanser enfeksiyonu düşmanıdır. Bu bitkinin en büyük özelliği ise hem yaş hem kuru tüketilmesi ve dikeninden, yaprağından, kabuğundan ve köklerindende yararlanılmasıdır. Eylül ayı hasat zamanıdır. Çoğunlukla Toroslarda bulunur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler