Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...

Yeni özel tadım mönüsünde yer alan soğuk brokoli çorbası, steak tartar, levrek cheviche, yaz enginar salatası, linguine, karides, dana kaburga ve baharatlı ızgara tavuk lezzetleri ile Fauchon Paris keyifli...

Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...
Yaratıcı Şef Özlem Mekik’in İspanyol ve Türk mutfağını sentezleyerek Türkbükü’nde hizmete açtığı La Rica, gündüz ve akşam mönüleri ile lezzet tutkunlarına doyumsuz tatlar sunuyor.
 
Adı, İspanyolca'da 'Varlıklı Kadın' anlamına gelen 'La Rica'yı, mutfağının ve lezzetlerinin zenginliğine ithaf eden şef Özlem Mekik, misafirlerine şık, rahat ve keyifli bir atmosferde mükemmel bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. İspanyol mutfağından ilham alan, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yeni bir anlayış ile birleştiren La Rica, misafirlerinin damağında unutulmaz lezzetler bırakırken özel dekorasyonu ve farklı ambiyansı ile de keyifli saatler yaşatıyor.
 
Yaratıcı şef Özlem Mekik'in dokunuşu ile İspanyol ve Türk mutfağının harmanlanmasıyla oluşturulan, gündüz ve akşam olmak üzere iki farklı mönü ile hizmet veren La Rica, Bodrum'un en popüler buluşma noktalarından biri olmaya başladı. La Rica'nın mönüsünden dekorasyonuna, mezelerinden peçetelerine kadar her detayını özel olarak tasarlayan Özlem Mekik, reçeteleri kendisine ait özel tatlarıyla da misafirlerine lezzet şöleni yaşatıyor.
 
Anadolu'nun kıymalı, tulum peynirli 'silor'u, güveç kokoreci, birbirinden nefis tapas çeşitleri, Datça bademli mezesi, kavrulmuş bademli fasulye, mürdüm erikli pancarlı mezeler, tepsi mantı, pazı sarma, yaprak ciğer, damak zevkinize uyacak lezzetlerden sadece birkaçı. Denizden ve bahçeden hazırlanan özel ikramlar ise akşam mönüsünün vazgeçilmezleri. 
 
Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...Güne, La Rica'nın eşsiz lezzetli kahvaltısı ile başlayan misafirler, La Rica'nın özel iskelesinden Bodrum denizinin keyfini de çıkarıyor. Misafirler dilerse sevdikleriyle birlikte akşam yemeğinde La Rica'yı tercih ederek günün her anında Bodrum'un tadına varıyor. Mekan işletmeciliği alanında deneyimli, yaratıcı şef Özlem Mekik ve ekibinin titiz çalışmasıyla mönüden dekorasyona, mezelerden peçetelerine kadar her detayın misafirleri için özel yapılan bir çalışmanın eseri olarak ortaya çıkan La Rica, bugünlerde Bodrum'da adından sıkça söz ettiriyor.
 
Karaköy'deki Yeni Akdenizli
İstanbul'un trend semti Karaköy'ün en yenisi Frenk, Akdeniz mutfağının seçkin lezzetleriyle fark yaratıyor. Akdeniz ve Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini kendine özgü dokunuşlarıyla harmanlayan Frenk, ferah ve şık dekorasyonuyla misafirlerini ağırlıyor. Duvarlarındaki ressam Tanju Demirci'nin eserleri ile hayranlık uyandıran mekan, haftanın her günü sabah saat 08.00'den gece saat 01.00'e kadar hizmet veriyor. Zengin serpme sabah kahvaltısı, öğle ve akşam mönüsüyle misafirlerini ağırlamaya başlayan Frenk'te İtalyan, Güney Fransa ve Yunan mutfağının eşsiz lezzetleri geleneksel Türk lezzetleriyle birleştirilerek misafirlere sunuluyor. 
 
 
Tarih, sanat ve mimarinin buluştuğu Karaköy'de yer alan Frenk, bu mozaik yapıyı mönüsüne yansıtıyor. Yeni gastronomi trendlerini takip ederek klasik Türk mutfağını da farklı bir bakış açısıyla sunan Frenk, Taze Meyveli Enginar, Mücver Topları ve humusla servis edilen Izgara Somon gibi farklı ama tanıdık lezzetlerle dikkat çekiyor. 5 duyuya da hitap eden kışkırtıcı lezzetlerin yer aldığı Frenk, yemekleri kadar içecek mönüsüyle de şehrin içindeki yeni trend buluşma noktası oluyor.
 
Yeni Ambiyans Yeni Mönü
Fransız yaşam biçiminin sembolü haline gelmiş olan Fauchon Paris, Zorlu Center'da, yenilenen, şık ve zarif dekorasyonunda, yazın enerjisini hissettiren hafif ve beğenilen lezzetleriyle şehrin gözde adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Fransız lezzetlerinden ve kültüründen yaşattığı yeni deneyimleri ile büyük beğeni gören Fauchon Paris, yaza özel oluşturduğu mönüsü ile keyifli buluşmalara eşlik ediyor. 
 
Özenle tasarlanan yaz ambiyansı ve yaza özel tadım mönüsünde yer alan soğuk brokoli çorbası, steak tartar, levrek cheviche, yaz enginar salatası, linguine, karides, dana kaburga ve baharatlı ızgara tavuk lezzetleri ile Fauchon Paris keyifli buluşmalara Fransız dokunuşu katıyor Fauchon Parıs'ın en beğenilen Patisserie lezzetlerinden makaron çeşitlerı, vanilyalı Fauchon Paris milföy ve çilekli tart ile tatlı tutkunları da hafif ve göz zevkine hitap eden imza tatlıları ile yazın keyfini çıkarıyor.
 
Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...Hamburgerleri Çok Sevildi
Ödüllü hamburgerci B.O.B, Ataşehir Draft'tan sonra Erenköy ve Acıbadem Draft'larda... İki sene önce Moda'da küçük bir dükkanda büyük lezzetler yaratan Best Of Burger, yani namı diğer B.O.B; Ataşehir Draft'ın içinde yeni konsepti Best Of Barbecue ile birlikte sunduğu nefis hamburgerleri çok sevilince diğer Draft'lara da taşıma kararı aldı.
 
Yeni nesil craft içeceklerle uyumlu yemek alternatifleri ile sevilen Draft; atıştırmalık, salata, et yemekleri, pizza ve hamburgerleri dışında dana etinden yapılmış özel sosisleri ile de müdavimlerini yaratmıştı. Şimdi dünyanın en iyi 70 craft içeceği ile uyumlu B.O.B hamburgerlerini de sunmaya başlayan Draft; günün her saati misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
 
Kalamış'ta Pub Keyfi
Kalamış'a yeni bir enerji getiren WestPort Pub, keyifli ve rahat atmosferiyle güzel vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi oluyor. Türk ve yabancı poprock müzik tarzı ve canlı spor yayınları ile Anadolu Yakası'nın hizmet veriyor. Klasik İngiliz pub stiline sahip WestPort Pub, hafta içi 12.00 ile 01.00, hafta sonu ise 12.00 ile 02.00 saatleri arasında gününüzü eğlenceli kılıyor. 
 
Özenle hazırlanan mönüsünde, misafirlere dünya mutfağından pek çok yemek seçeneği sunuluyor. Mönünün en çok tercih edilenleri ise; krema, dört peynir sos, trüf yağı ile Mac&Cheese, tadanlara İngiliz pubında hissettiren Fish&Chips ve mekana özgü WestPort Burger oluyor. Fish&Chips, tempura levrek ve patates kızartmasından oluşurken; bezelye ve avokado püresi, kapari ezmesi ile sunuluyor. Organik, taze sebze ve meyvelerle yapılan ev yapımı craft kokteyller WestPort Pub'ın favori içecekleri.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler