Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları

Kavurma yapmanın püf noktaları nedir? Yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır? Kavurma yapılırken nelere dikkat etmelidir? İşin...

Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Şef Hamdi Basatlı’ nın kaleminden özel tariflerden olan “Yöresel mutfaklarımızdan bayram yemeklerinden olan Bayram Kavurması, Bir lezzet klasiği Tel tel dökülen pilavın püf noktaları, fıstıklı tel kadayıf” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 

Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları

Kavurma yapmanın püf noktaları nedir? Yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır? Kavurma yapılırken nelere dikkat etmelidir? İşin ustasından öğrendik... Lezzetli kavurma yapmanın püf noktaları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram sofralarının vazgeçilmesi olan kavurma ve tel kadayıfın püf noktaları...
 
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram sofralarının vazgeçilmesi olan kavurma ve tel kadayıfın püf noktalarını Eyüpsultan Belediyesi'nin sosyal tesislerinden Ensari Konağı'nın deneyimli aşçılarından Hamdi Basatlı anlattı.
 
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı.
Kurban Bayramı dendiğinde ise ilk akla, sabahın ilk saatlerinde pişirilmeye başlanan, bayramın da bir geleneği olan kavurma gelir. Kesilen kurbanların ardından ilk pişirilen kavurmanın kokusu bayram sabahı tüm mutfakları sarar.
 
Eyüpsultan Belediyesi'nin sosyal tesislerinden Ensari Konağı deneyimli aşçılarından Hamdi Basatlı, kavurma, kavurmanın olmazsa olmazı pilav ve bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden olan fıstıklı tel kadayıfın tarifini ve püf noktaları anlattı.
 

Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları

Şeflerin Özel Tariflerinden Bayram Kavurması; İyi bir kavurma için antrikot veya kontrafile tercih edilmeli...
İyi bir kavurma için antrikot veya kontrafilenin tercih edilmesi gerektiğini belirten Hamdi Usta, "Hayvanın sırt kısmından çıkan bonfile de tercih edilebilir. Buradan çıkan et sinirsiz ve daha yumuşak oluyor ama pahalı olduğu için çok tercih edilmiyor.
 
Biz yumuşak olması için bonfile tercih ettik. Bir de etin yumuşak olması için dinlenmiş etin tercih edilmesi gerekir ama bayram sabahı yenen kavurma bizde gelenek olduğu için bekletilmiyor. Öncelikle yağımızın içine soğan ve sarımsak koyup pembeleşene kadar bekliyoruz. 
 
Malzemelerimiz pembeleştikten sonra kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tenceremize atıyoruz.
Sonra etimizin daha yumuşak olması için suyla çektirmemiz gerekiyor. Suyunu da çektikten sonra biberlerimizi atıp soteliyoruz. Tuzunu biberini de attıktan sonra yaklaşık 20 dakika içinde kavurmamız hazır hale geliyor" dedi.
 
Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf NoktalarıŞeflerin Özel Tariflerinden; Tel tel dökülen Bayram pilavın püf noktaları...
Kavurmanın yanında en çok tercih edilen, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pilavın püf noktalarını ise Hamdi usta, şu sözlerle anlatıyor: "Biz ölçü olarak beş kişilik bir pilav hazırladığımız için 500 gram pirince 50 gram şehriye ekledik. 
 
Malzemelerimizi kavurduktan sonra 1 litre suyumuzu ekliyoruz. Belli bir pişirme süresinden sonra pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dakika sonra pilavımız servise hazır hale geliyor. Tel tel dökülen bir pilav için pilavı uzun süre kavurmak gerek, yoksa lapa olur."
 
Şeflerin Özel Tariflerinden; Bir lezzet klasiği fıstıklı tel Bayram kadayıfı...
Fıstıklı tel kadayıfın da tarifini veren Hamdi usta, "Fıstıklı tel kadayıfımız için 500 gram tereyağını ve 800 gram kadayıfı karıştırıyoruz. İyice harmanladıktan sonra kadayıfımızı tepsiye koyup, üzerine toz fıstığımızı serpiyoruz. Sonrasında üstüne tekrar tel kadayıf koyup iyice bastırıyoruz. 
 
Eğer bir gün önce yapıp üstüne ağırlık koyarsanız, kadayıf dağılmaz. Fırında 15 dakika altı 15 dakika üstü olmak üzere pişiriyoruz. Kadayıfı fırından çıkarttıktan sonra 1,5 litre su ve 1 kilo 300 gramdan hazırladığımızı şerbetimizi sıcak bir şekilde üzerine döküp servis ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 
Yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü “Şef Hamdi Basatlı”ya mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler