Şef Deniz Ahmet Köse Türk Mutfağı Lezzetlerini Özel Misafirlerine Sergiledi...

Türk mutfağına uyarlayarak yeni tabaklar ortaya çıkarmasıyla meşhur şef tarafından gerçekleştirilen özel tadım etkinli..

Şeflerimizden Deniz Ahmet Köse Türk Mutfağı Lezzetlerini Özel Misafirlerine Sergiledi
Londra'da yaşayan dünyaca ünlü Türk şef Deniz Ahmet Köse, Bodrum'daki bir otelde neo-geleneksel Türk mutfağı şovu yaptı. Bodrum’daki bir otelde neo-geleneksel Türk mutfağı gösterisi yaptı.
 
Bodrum’daki bir otelde yapılan açıklamaya göre, hizmet vermeye başladığı günden beri “art&joy” konseptiyle kendisinden bahsettiren otel, ünlü şef Deniz Ahmet Köse’nin hem şeflik hem de ev sahipliği yaptığı özel bir sofrada sıra dışı isimleri ağırladı.
 
Sık sık seyahat ederek tattığı yeni lezzetleri ve kendisine ilham veren detayları Türk mutfağına uyarlayarak yeni tabaklar ortaya çıkarmasıyla meşhur şef tarafından gerçekleştirilen özel tadım etkinliğinde, klasik Osmanlı reçeteleri neo-geleneksel bir yaklaşımla yorumlanarak sunuldu.
 
Şef Deniz Ahmet Köse Türk Mutfağı Lezzetlerini Özel Misafirlerine Sergiledi...Etkinliğe katılan misafirler de sanat, basın ve akademik camiada yaptıkları işe sıra dışı yaklaşımları ile bilinen kişilerden oluştu.
Konuk listesinde modacı Hakan Akkaya, sanatçılar Selen Servi, Harun Nuri Ateş, Hakan Bahar, gazeteci Nurhayat Daşar, Belma Özdemir ve Zuhal Şeker gibi isimler yer aldı.
 
Kendilerine özel hazırlanan menünün, doğanın ve sohbetin tadını çıkaran konuklar Lujo’da lezzet, sanat ve keyif dolu bir akşam geçirdi.
Türk Mutfağının tarih sahnesindeki gelişiminin Şef Köse’nin yorumu ile sunulmasının ardından, Anadolu Ateşi’nin muhteşem sahne performansı da misafirlere keyifli anlar yaşattı.
 
Kapılarını 2018’de açtığı günden beri Bodrum’a yeni bir soluk getiren Lujo, hizmet anlayışından konseptine, canlı gösteri programlarından otel içi etkinliklerine kadar her detayda özgün yaklaşımıyla öne çıkıyor. Lujo, içerisinde 9 alakart gurme restoranı ile yemek hazırlamanın da bir sanat olduğuna işaret ediyor.
 
Şef Deniz Ahmet Köse Kimdir ?
Karadeniz’de doğup İstanbul’da büyüyen ve mutfak kültürüne aşkla bağlı bir ailede yetişen Şef Deniz Ahmet Köse, Yeditepe Üniversitesi’nde başladığı gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine bachelors degree derecesiyle mezun olduğu Johnson & Wales North Miami Campus Culinary Arts’ta devam etti.
 
 
Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre Amerika’da yaşayan şef, Nobu ve Zuma gibi dünyaca tanınmış Japon restoranlarının Miami, Londra, Dubai ve İstanbul lokasyonlarında uzun yıllar çalıştı. 
 
Yemeğe olan tutkusu kadar büyük bir tutkuyla bağlı olduğu İstanbul’a döndükten sonra birçok otel ve restaurant açılış ekiplerinde liderlik yapan Köse, dünyaca ünlü Tom’s Kitchen markasının yönetici şefi olarak, bugünkü marka değerinin oluşmasına büyük katkılar sağladı. 
 
Ardından İstanbul’da gözü kapalı gittiği restoranların başında gelen Nopa’nın mutfağını devir alan Şef Köse, şu anda Mandarin Oriental Bodrum’un içinde hizmet veren dünyaca ünlü Blue Marlin.... ‘ın yönetici şefliğini üstleniyor. Şef Köse ayrıca her Cumartesi günü Sabah Gazetesi’ndeki ‘Mutfak Artisti’ köşesinde, keyifli yemek hikayeleri paylaşarak mutfak meraklılarının arşivlerine, kendi tariflerini de ekliyor.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler