Şef İsmail Karataş Gastronomi Öğrencilerimizin Farkındalığı nı Artırmaya Önem Vermeliyiz

Şef İsmail Karataş Gastronomi Öğrencilerimizin Farkındalığı nı Artırmaya Önem Vermeliyiz

Turizm sektörünün Türkiye’nin en önemli ekonomik girdilerin den bir tanesi oldu..

Şef İsmail Karataş; Gastronomi Öğrencilerimizin Farkındalığını Artırmaya Önem Vermeliyiz...
Turizm sektörünün Türkiye’nin en önemli ekonomik girdilerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, turizmde sürdürülebilirliği devam ettirmek için tüm paydaşların bir araya gelmesinin zorunlu olduğuna işaret etti.
 
Sürdürülebilir turizmde gastronominin etkisi hakkında da konuşan Karataş, “Yeme içme sektöründe ne gibi tedbirler uygulanabilir bunun ölçülmesi gerekir, artı gastronomi öğrencilerimizin de farkındalığını artırmaya önem vermeliyiz” dedi.
 
Gastronomi ve gastronomi turizminin önemli bir ekonomik kaynak olduğuna ve bunun son yıllarda anlaşıldığına dikkat çeken MAD Başkanı İsmail Karataş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ekonomide sürdürülebilirlik esastır. Bu ancak şeflerden üreticilere; işletmecilerden seyahat acentelerine dek tüm paydaşların dâhil olduğu bütünsel bir yaklaşım içinde, devlet desteği, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin katkısı ile mümkün olabilir
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIBu konuları derinlemesine incelemek ve özellikle yeme-içme sektöründe ne gibi tedbirler uygulanabilir, mükemmel bir yemeği hazırlamak önemli bir iştir ama iyi bir şef aynı zamanda malzemeyi nasıl kullandığı ve değerlendirdiği ile de ölçülür. Akıllı menü tasarımı başarılı bir restoran işletmesinde şarttır. Hayvanın, sebzenin her parçası bir değer yaratarak kullanılmalıdır. Gastronomi öğrencilerimizin farkındalığını arttırmaya hem sürdürülebilir bir dünya hem de sürdürülebilir bir ekonomi adına önem verilmelidir.
 
Mutfaklarda gelişen teknoloji, çalışanların eğitimi ve farkındalığın artması ile birlikte kaynakların etkin kullanımı konusunda gelişmeler yaşanmaktadır. Her gün sahil otellerimizde garnitür kaynaklı çöpe giden gıda bir hayli yüksektir. Otel ve Restoranlarda seçmeli garnitür sunarak, tek kullanımlık ambalajlar kullanmayarak, tekrar kullanılabilir cam malzemeler kullanılarak bu atığı sıfırlamak mümkün. Hepsi ama hepsi bizlerin karar vermememize bakıyor”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler