Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Yeni Adımlar Geliyor...

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Yeni Adımlar Geliyor...

Yeditepe Üniversitesi'nin iki bölümünde uygulanmaya başlayan 'Modüler Eğitim..

Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Eğitiminde Yeni Adımlar Geliyor...
YEDİTEPE Üniversitesi Gıda Mühendisliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri, 'Modüler Eğitim' kapsamında, öğrencilere seçtikleri bölümlerde okurken farklı bir alanda daha uzmanlaşma olanağı sunduğunu açıkladı.
 
Yeditepe Üniversitesi'nin iki bölümünde uygulanmaya başlayan 'Modüler Eğitim'le öğrenciler, seçtikleri bölümlerde okurken seçmeli derslerini ilgi duydukları veya ilerideki meslek hayatlarında ihtiyaç duyacaklarını düşündükleri alandan alarak o konuda uzmanlaşabilecek.
 
BALIK YEMEKLERİÜniversitede modüler eğitim için çeşitli bölümler arasında konsantrasyon alanı anlaşması imzalanarak bu alanlara özel ders programı oluşturuldu. Buna göre, gıda mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler modül derslerini, işletme veya gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden alabilecek. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrenciler ise gıda mühendisliği, grafik tasarım veya plastik sanatlar ve resim bölümlerinden seçebilecek.
 
Çift anadal veya yan daldaki gibi not ortalaması zorunluluğu olmadan modül eğitiminden faydalanabilecek olan öğrencilerin, bunun için ilerlemek istedikleri alanları belirleyerek bu alan için tasarlanmış ders programından dersleri almaları yeterli olacak. Hiçbir modülü seçmeyen öğrenciler, okudukları bölümün 4 yıllık ana programlarına devam edecekler.
 
Eğitim Sonunda Sertifika
Gıda mühendisliği bölümü, modül uygulamasına 2019 bahar dönemi itibariyle başlandı. Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ise 2019-2020 akademik yılı itibariyle modül derslerini uygulamaya başlayacak.
 
Öğrenciler 4 yılın sonunda, gıda mühendisliği bölümünden mezun olurken işletme bölümü modülünden ders almışlarsa 'Food Business'; gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden ders almışlarsa 'GastroFood' sertifikasına sahip olabilecek.
 
DOLMA VE SARMA TARİFLERİGastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyan öğrenciler ise gıda mühendisliği modülünü seçmeleri durumunda 'Culinary Science'; plastik sanatlar ve resim bölümü modülünü seçmeleri durumunda 'GastroArtoloji' ve grafik tasarımı bölümü modülünü seçmeleri durumunda 'Food Design' sertifikasını alabilecek.
 
Öte yandan, güzel sanatlar fakültesi, modüler eğitim kapsamında oluşturduğu 'GastroArtoloji' konsantrasyon alanı isim hakkı için başvuruda bulundu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler