Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim Ve

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim Ve "Kogat" Unutulmuş Konya Mutfağını Günümüze Taşıyacaklar...

Türk mutfak kültürünün unutulmuş Konya mutfağına ait yemeğin tanıtılacağı etkinlikte ayrıca tüm Türkiye'den 200' e yakın ünlü şef ve ünlü gurmenin yanısıra festivale 5000 kişinin katılacağı..

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim Ve "Kogat" Unutulmuş Konya Mutfağını Günümüze Taşıyacaklar...
 
Gazyağcı sponsorluğunda (KOGAT) Konya aşçılar derneği desteği ile "07 Eylül Cumartesi" günü  Konya'nın yemeklerini tanımak için bugüne kadar Konya'da hazırlanmış en büyük etkinlik düzenlenecektir.
 
50 çeşit unutulmuş Konya mutfağına ait yemeğin tanıtılacağı etkinlikte ayrıca tüm Türkiye'den 200' e yakın ünlü şef ve ünlü gurmenin yanısıra festivale 5000 kişinin katılacağı tahmin edilmektedir. 
 
 
Türk mutfağı kültürünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasında büyük fırsat sağlayacak bu etkinliğe destek vermek önem taşımaktadır.
 
festivalde ayrıca Dr. Yılmaz SEÇİM tarafından hazırlanan Konya mutfak Kültürü ve Konya Yemeklerini tanıtan kitabın tanıtımı yapılacaktır.
 

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim Ve "Kogat" Unutulmuş Konya Mutfağını Günümüze Taşıyacaklar...

Konya aşçılar derneği başkanı Yılmaz SEÇİM, festivalin bir ilk olması nedeniyle büyük önem taşıdığını ve Konya'nın tanıtımında büyük katkısı olacağını bildirmiştir. 
 
Ayrıca Dünyada adına türbe ve anıtmezar yapılan ilk aşçıbaşının (Ateşbaz-ı veli) memleketinin bir gastronomi kenti olmasında festivalin etkisi olacaktır.
 
Bu festivalde Ateşbaz ve mutfak kültürünün ön plana çıkarılacağı bilinmelidir.
 
Gazyağcı Konya yemek festivalinde Türk mutfağını temsil eden tüm paydaşları ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Bizde;
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünde gorevli Akademisyen Şef Yılmaz Seçim Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: erol içyer
    7/20/2019

    hayırlı olsu kısmetke inşe ALLAH katılırız

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler