Gaziantep Mutfağından Süzek Yapması Tarifi

Gaziantep Mutfağından Süzek Yapması Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızdan Gaziantep mutfağı denildiğinde akla ilk gelen meşhur yemekleri arasında bulunan kebap çeşitleri, bilinen türlerinin dışında yeni dünya...

Gaziantep Mutfağından Süzek Yapması Tarifi
Süzek Yapması Kullanılan Malzemeler
 
*     400 Gr Az Yağlı Kıyma
*     3 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*     1 Adet Büyük Kuru Soğan
*     1 Küçükbaş Sarımsak
*     2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*     1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pul Biber
*     Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında Süzek Yapması Hazırlanış Tarifi
Kenarlı metal bir tepsiye kıyma, ince doğranmış soğan ve sarımsak, tuz, domates ve biber salçası, karabiber ve pul biber konulur, iyice karıştırılır. 
Bulgur ilave edilir iyice yoğrulur. Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakılır. 
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır.
 
Tencerenin üzerinde duracak büyüklükte metal bir süzgece yuvarladığınız yapmalar dizilir. 
Süzgeç kaynamakta olan tencerenin üzerinde oturtulur su seviyesinin yapmalara değmemesine dikkat edilir. 
Süzeğin üzeri bir kapakla kapatılıp, haşlanmaya bırakılır. 
Haşlanan köfteler şeklini bozmadan servis tabağına alınır. 
Yoğurtlu çorba veya Gaziantep geleneklerine uygun şirinli çorba ile servis edilir.
 
Gaziantep Mutfağı
Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gaziantep'te çeşitli kültürlerin buluşması nedeniyle oluşan zengin mutfağında yaklaşık 252 çeşit yemek türü yer alıyor.
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Gaziantep mutfağı denildiğinde akla ilk gelen meşhur yemekleri arasında bulunan kebap çeşitleri, bilinen türlerinin dışında yeni dünya, sebzeli, ayva, elma, firenk, simit, patlıcan, kazan, kabak, Kilis, ekşili, mantar, yoğurtlu ve ayvalı ve tas kebapları olmak üzere 32 türde yapılıyor.
 
Yine Gaziantep Mutfağında 26 çeşit köfte yapılırken, 27 çeşit pilav, 15 çeşit dolma, 26 çeşit etli yemek, 15 çeşit turşu ve 22 çeşit helva bulunuyor. Yoğurt yemeklerinin de hatırı sayılır bir yeri olan Antep mutfağında çağla aşı, orman, sahte yuvarlama, bakla, çiğdem aşı, bezelye, elma aşı, fasulye, kabak, keme, köfte, mantar, patates, soğan ve yuvarlama, ilk akla gelen yoğurtlu yemekler olarak dikkati çekiyor.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Süzek Yapması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    8/27/2019

    gercekten mükemmel:)

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler