Pizza şef Mustafa Aydın; Baharat İsveç’ten Peynir İtalya’dan

Pizza şef Mustafa Aydın; Baharat İsveç’ten Peynir İtalya’dan

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı 215 nüfuslu Çetmi Köyü’ne dönerek pizzacı açtı...

Pizza şef Mustafa Aydın; Baharat İsveç’ten Peynir İtalya’dan 
215 nüfuslu köye pizzacı açtı! Siparişlere yetişemiyor
İsveç’te 50 yıl yaşadıktan sonra emekli olan 71 yaşındaki Mustafa Aydın, memleketi Çorum’un Kargı ilçesine bağlı 215 nüfuslu Çetmi Köyü’ne dönerek pizzacı açtı. Çevre illerden ve komşu köylerden de müşterilerin akın ettiği Pizzacı Musti, siparişlere yetişmekte zorlanıyor.
 
22 yaşındayken çalışmak için İsveç’e giden Mustafa Aydın, tekstil işinde çalıştı, pizzacılık yaptı, Türk restoranı açtı. 50 yıl sonra da emekli olup Çorum’daki köyüne döndü. 215 nüfusu bulunan Çetmi köyüne pizzacı dükkanı açan Aydın, çevre illerden ve komşu köylerden gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.
 
DOLMA VE SARMA TARİFLERİBaharat İsveç’ten Peynir İtalya’dan 
İsveç’te yaşarken her yıl köyüne tatile geldiğinde pizzacı olarak düşündüğü şu andaki mekanı yavaş yavaş yapmaya başlayan Aydın, restoranı açtıktan sonra gördüğü ilginin kendisini de şaşırttığını söyledi. Aydın, “Çok büyük rağbet gördü. Herkes memnun oldu. Pizzayı İsveç usulü yapıyorum. 
 
Baharatlarımız İsveç’ten, peynirler İtalya’dan geliyor. Bu yüzdende çok tutuldu. İsveç’te yaptığım usulün aynısını köyümde yapıyorum. Müşterilerimiz akın akın geliyor. Şu anda en çok müşterimiz Kargı ve Boyabat’tan geliyor. Ramazan bayramında talebe yetişemedik. Daha da yoğunlaşırsak talebe nasıl yetişeceğimizin planlarını yapıyoruz’’ diye konuştu.
 
Pizza yemeye gelen bazı müşteriler de, Pizzacı Musti’yi görüp merak ettiklerini belirterek, pizzanın güzel ve lezzetli olduğunu söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler