Şef Ömür Akkor Türkiye’nin Ünlü Şeflerini Kahvaltıda Misafir Etti

Şef Ömür Akkor Türkiye’nin Ünlü Şeflerini Kahvaltıda Misafir Etti

Gastronomi Bölümü'nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir.

Şef Ömür Akkor Türkiye’nin Ünlü Şeflerini Kahvaltıda Misafir Etti
Türkiye’nin başarılı şeflerinden birçok isim Ayvalık turunda bir araya geldi. Sektörün öncü firmaları Crystal Endüstriyel, Robot Coupe ve Unox sponsorluğunda ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde düzenlenen organizasyon Şef Ömür Akkor’un dillere destan mekânı Zennup’tan start verdi. İçerik yönetimini Sözen Organizasyon’un üstlendiği Ayvalık turunda şefler güne muhteşem bir kahvaltı şöleni ile başladı. 
 
Kuru ballı kaymak, pişi, süt reçeli, tahinli fındıklı çörekler ve çok daha fazlası kahvaltıda hem göze hem damağa hitap etti. 
 
Ayvalık turuna katılan isimler arasında;
Şef Rıza Belenkaya, Ertan Korkmaz, Mehmet Altaş, Şenay Özbay, Şenol Demirtaş, Ahmet Metin Korkmaz, Erdem Dırbalı, Emre İnanır, İsmail Ay, Necat Çuhadar, Doğa Çitçi, Yener Özden, Sami Sönmez, Sinan Kurul, Mehmet Uzunöz, Serdar Özkan, Mustafa Akçaoğlu, Gökhan Eken, Uğur Tuncer Kanisli, Bahar Baltacı, Tolga Özgül ve Berivan Ergün yer alıyor.
 

OSMANLI ŞERBETLERİ

Şef Ömür Akkor Kimdir?
Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Halen ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir.
 
Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor, ''Türk mutfağı için 250.000 km'' projesi ile 77 ile ait yemek kayıtlarını ''M. Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesi'' ile arşivlemektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250'ye yakın makalesi olan Akkor yine ulusal ve uluslararası firmalarda Türk Mutfağı üzerine danışmanlıklar yapmaktadır.
 
Türkiye'de basılan kitaplar;
Bursa Mutfağı, Selçuklu Mutfağı, Osmanlı'dan Günümüze Yumurtalı Tarifler, Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor, Anadolu'nun Eski Tadı - Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesine Giriş Cilt.1, Sağlıklı Şekersiz Tatlılar, Türk Mutfağından Pratik Tarifler, Alafranga Yumurta Tarifleri, Osmanlı Mutfağı, Ömür Akkor'la Mutlu Tarifler, Ömür Akkor'dan Anadolu Tarifleri, Pınar'la Kahvaltının Tadı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIYurtdışında Basılan Kitaplar;
Best Egg Recipes, Seljuks Cuisine, Pratical Recipes, Ottoman Cuisine, Healty Dessert, Early Islamic Art Cuisine, Recetas De Hueva, Les Reccettes a Base D'oeufs, Reccettes de Dessert Sains, Postres Saludables (Gourmand Cookbook Awards Best Translate Cookbook in Spain 2014), Naturlish Süss, Turkisch Kochen für Anfanger, Anatolishe Küche, Sağlıklı Şekersiz Tatlılar (Rusça), Yumurtalı Tarifler (Rusça), Gerichte aus der Turkischen und Internationalen Küche (Gourmand Cookbook Awards Best Innovative Cookbook in Germany 2014, Almanca Görme Engelliler Yemek kitabı)
 
Dijital kitaplar; Bursa Mutfağı, tüm yabancı yayınların e-kitap hali bulunmaktadır.
Sesli Kitaplar; Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor (Türkiye'nin ilk görme engelliler sesli kitabı), Gerichte aus der Turkischen und Internationalen Küche.
 
Türk Aşçı Haberleri Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere uygun bulduğumuz “Şef Ömür Akkor” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler