Şef Murat Aslan; Zincir İşletmelerde Şefin Sorumlulukları Nelerdir...

Tahmin edersiniz ki, zincir işletmelerde mutfak yönetimi sanıldığı kadar kolay değildir..

Şef Murat Aslan; Zincir İşletmelerde Şefin Sorumlulukları Nelerdir...
Modern Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağı ‘nda uluslararası yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Şef Murat Aslan” nin "Zincir İşletmelerde Mutfak Yönetimi" hakkında düşüncelerini ilgili kaynağımızdan Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Dünyaca ünlü şefimiz  “Murat Aslan” nın "ilgili alan hakkındaki düşüncelerini" dikkate alacağınızı ümit ediyoruz.
Türk Aşçı Haberleri olarak Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz.. Şef Murat Aslan; Tahmin edersiniz ki, zincir işletmelerde mutfak yönetimi sanıldığı kadar kolay değildir. Açıkçası bir şefin sorumlu olduğu işlerin içinde ki 'yemek yapmak' , bu işin en kolay kısmıdır, buna inanın.
 
Özellikle zincir bir işletmede çalışıyorsanız bir şefin sorumlulukları nelerdir,
franchise sistemleri nasıl olur, neden işin en altını da bilmemiz gerekir..? İş hayatımdaki deneyimlerime dayanarak benim için önemli olan üç temel başlık vardır. Bunların ilki, menü. İkincisi personel ve üçüncüsü maliyettir. Bu sıralamanın sebeplerini ve detaylarını tek tek öğrenmek için videomu izleyebilirsiniz.
 
Unutmayın ki, tüm gastronomi meraklıları ve öğrencilerinin dikkatle dinlemesi gerektiğini düşündüğüm konuları sizler için derledim. Umarım verdiğim bilgiler sizler için de faydalı olur, iyi seyirler. Kaynak;  "kisikates.com"
 
Şef Murat Aslan Kimdir?
1977 doğumlu, Aslen Balıkesirli, İstanbul da yaşıyor. Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi 1995 mezunu Okul bitince Antalya da çeşitli 5 yıldızlı otellerde çalıştı. Daha sonra sırasıyla Divan Hotel ve Four Seasons Hotel de çalıştı ve askere gitti. 
 
Askerlikten sonra 2001 yılında İstanbul Doors Restaurant Group’a Executive Chef olarak başladı.
3 seneye yakın çalıştıktan sonra Antalya’ya bir otel zincirine 4 otel mutfak koordinatörü olarak transfer oldu. Antalya dan sonra 2 kişi ile beraber catering ve danışmanlık şirketi kurdu. Çeşitli 5 yıldızlı otellere ve restaurantlara danışmanlık yaptı. 
 
2006 Kasım ayında tekrar İstanbul Doors Restaurant Group’a bütün restaurantların mutfaklarından sorumlu Executive Chef olarak başladı. 2010 Şubat ayında ayrıldı ve İstanbul Gourmet Group’a Kitchen Director olarak başladı ve grubun ilk markası olan “Bread’s” Restaurantlarından İstanbul’da 3 ay içinde 25 adet açtılar. Şubat 2011 de Big Chefs Restaurant grubuna “Mutfak Koordinatörü” olarak başladı. 
 
Hali hazırda ekiple beraber 50 adet Big Chefs restaurantları mutfaklarını yönetiyor.
Türkiye adına yurtiçi ve yurtdışı çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Yurtdışında çeşitli otellerde belli periyodlarda eğitimler aldı. Amerika, Rusya, Malta, İngiltere, İtalya, Kıbrıs, Tunus, Dubai, Arabistan, Almanya, İrlanda, Bahreyn, Kuveyt gibi ülkelere mesleki eğitim ve gezilerde bulundu.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: ihsan
    8/27/2019

    Boş konuşma olmuş sanki biraz…:(

  • Yorumlayan: Yunus AKKOR
    8/12/2019

    Zincir İşletmelerde Şefin Sorumlulukları var ama bu sorumlulukları yerine getirebilecek materyaller ve şirket kuralları var mı dostum? Her şey sözde !!!

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler