Şef Maksut Aşkar; Seni Alan Yaşadı Diyorsunuz Ama Halen Bekârım…

Modern Türk Mutfağı, Gelenek sel Türk Mutfağı Füzyon Mutfağı Ve Akdeniz Mutfağından..

Modern Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı Ve Akdeniz Mutfağından Nefis Yemekleri İle Bilinen Örnek Türk Şefi “Maksut Aşkar” İle “Özel” Bir Sohbet… 
 
Maksut Aşkar Kimdir? Samimi sorular ve samimi cevaplar… 
Şef Maksut Aşkar; Seni Alan Yaşadı Diyorsunuz Ama Halen Bekârım…
 
Çocukken sakar olduğunuz doğrumu?
30 yaşındayken annem bana itirafta bulundu. Seni küçükken yumurta almaya gönderirdim kırmadan gelesin diye ama her seferinde kirdin evladım. Dedi.
 
Solak mısınız?
Yemek pişirirken kullanıyorum, solu da kullanıyorum. Cetvelle dayak yedim çok ilkokulda solu kullandığım için, sağı kullanıyorum ama solda da becerim çok.
 
Rotatoulle filmi sizce nasıl? Önerdiğiniz filmler var mı ?
Güzel filmdi yani çizgi filmi kim sevmez? Japonya’dan tampopo, brezilyadan da çok sıkı bir kara mizah estamago diye bir film. İzlesinler çocuklar beğenirler bence.
 
Maksut şef hangi renkleri sever?
Ben rengarenk seviyorum aslında. Yani illa da sevdiğim bir renk yok. Zaten giyim ve kuşam olarak ta bunu anlatıyorum galiba. Yavru ağızlı ayakkabı, fıstık yeşili ayakkabı, sari ayakkabı olabilir. Yıllarca hayatıma kırmızıyı sokmadım. Ama sonrada sevdim kırmızıyı. Ama kırmızı çorabım yok. Pembe var, pembe yeşil kombin var. 
 
En sevdiğiniz yemek hangisi?
Genelde en sevdiğiniz yemek ne olur? Evladım gelmişsin sana sunu yapayım der ya anneler… bilir anne en sevdiğin yemek nedir diye. Oradan yola çıkacağım. Aslında ayırt ettiğim bir şey yok. Bir suru çok sevdiğim yemek var ama anneme gittiğim zaman mesela içli köfte olması gerekirken -hayır zeytinyağlı biber dolması… annemin zeytinyağlı biber dolması…
 
Babanız yemek yapar mıydı ?
Babam yemek yapardı. Babam irmik helvasını iyi yapardı. Hafta da iki gün yapardı valla.  Genelde baba kahvaltıyı hazırlardı pazar günleri. Mesela kahve içmemiz yasaktı küçük olduğumuz için. Bir tek pazar günleri aile kahvaltısında sütlü Türk kahvesi yapardı babam onu içerdik. Ama kahvaltıdan sonra. 
 
Benim 5 ve 7 yaş arasında babaannemde yaşadığım donem içerisinde iki haftada bir kahve kavurma ve öğütme görevi bana aitti. Yasak olan bir şeyi yapmak zorunda kalıyordum. Tabi o zaman eziyet geliyordu ama su anda onları o zamanlar yapabilmiş olmanın faydasını çok görüyorum.
 
Burcunuz nedir?
Akrep burcuyum. Sorun sorun istediğiniz kadar yani…
 
Özel hayatınızdan biraz bahsedermisiniz?
Sohbet ediyoruz arkadaşlarla içlerinden biri dedi ki seni alan yaşadı, senin taliplin de çoktur dedi. Ben dedim ki yok be kızım dedim seni alan yaşadı diyorsunuz ama baksana halen bekarız. 
 
Manşet yaptılar tam sayfa gazete…
Seni alan yasadı diyorsunuz ama halen bekârım…
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler