Dünyanın En İyi Aşçı Ve Şef Filmleri

Dünyanın En İyi Aşçı Ve Şef Filmleri

Aşçılar, en lüks restoranlardan yemek kamyonlarına kadar çok farklı yerlerde ve çeşitlilikte karşımıza çıkarlar. Akşam televizyon başında bir prime-time programı seyrederken de bir yemek...

Dünyanın En İyi Aşçı Ve Şef Filmleri
Hepimizin içinde bir yemek tutkusu vardır. Çünkü ortaya hem göze hem de damağa hitap eden bir sanat söz konusudur. Bu konuda kimimiz diğerlerinden daha yeteneklidir ancak yetenekli olalım ya da olmayalım yine de hepimiz bu sanatı icra edenleri seyretmeyi severiz. Bu isteği bilen Hollywood'un da en başarılı ve en eğlenceli filmleri arasında aşçı filmleri çok önemli bir yer alır.
 
Aşçılar, en lüks restoranlardan yemek kamyonlarına kadar çok farklı yerlerde ve çeşitlilikte karşımıza çıkarlar. Akşam televizyon başında bir prime-time programı seyrederken de bir yemek programı seyredebiliriz, bir gurme kanalını açtığımızda bize her gün yaptığımız bir yemeği tarif ederken de!
 
Ama dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır, o da YARIŞMA. Aşçılar bir şekilde her zaman bir yarış içindedir. Bu yarışmalar Master Chef gibi bir yarışma da olabilir, Michelin yıldızı kazanmak için bir yarış da, yeni sezon menüsünü hazırlamak için de. Ama sonuç olarak sabahın çok erken saatlerinde başlayan ve gece yarılarına kadar süren bu yarışmaları nerede ise her aşçı kariyeri boyunca her gün yaşamaktadır.
 
Mesleğin güzelliği ve yaşam kaynağı budur. Bu nedenle de hepimiz aslında içimizin bir yerlerinde bu adamlar ve kadınlara saygı duyarız. Hep bir mücadele içinde olan ve bizlere her gün aynı lezzeti sunabilme telaşında olan aşçılara hayranlık besleriz.
 
Hollywood tarihinde konusunda aşçıların yer aldığı bir çok film çekilmiştir. Bunların arasından en iyilerini seçmek zor olsa da elimizden geldiği kadar bir liste yaptık. Aşçılık mesleğinin zorluklarını en iyi anlatan ama bir o kadar da eğlenceli ve güzel yanlarını bize hissettiren aşçı filmlerini derledik. Hep beraber bu eserlere bir göz atalım mı ?
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriŞeflerin Savaşı
Le Chef
Vizyon Yılı : 2012
 
Başrolleri : Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué
 
Mesleğinde zirveye ulaşmış bir şefin restoran zincirinin yeni patronu ile yaşadığı sorunlardan kurtulmak için, geleneksel yöntemlerin dışında yeni bir kana ihtiyacı vardır. Ona ihtiyacı olan desteği acaba bir boyacı verebilir mi ?
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriŞef
Chef
Vizyon Yılı : 2014
 
Başrolleri : Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson
 
Yenilikçi bir şefin, kurallarına ve geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir patrondan uzaklaşması ve kendisine yepyeni bir kariyer çizmek için izlediği yolu anlatıyor. Hem yemek, hem aile hem de dostluk üzerine kurgulanan bir yol hikayesi olarak da sınıflandırılabilecek bir yapıt.
 
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriÇok Pişmiş
Burnt
Vizyon Yılı : 2015
 
Başrolleri : Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Brühl
 
Paris'de başarılı bir şef olan Adam, uyuşturucu batağına saplanıp herşeyini kaybettikten sonra rehabilitasyon sürecinin ardından kendisine yeni bir kariyer planı yapmak zorunda kalır. Eski arkadaşı şef garson Tony onu kaliteli bir restoranda başaşçı olarak işe alır. Orada kuracağı yeni bir takım ile hayali olan Michelin 3. yıldızı kazanmak için savaş verir. Bu savaş hiç kolay olmayacaktır.
 
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriAşk Tarifi
The Hundred Foot Journey
Vizyon Yılı : 2014
 
Başrolleri : Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal
 
Hassan Kaddam çok yetenekli genç bir aşçıdır. Ailesiye yaşadığı bir trajedi sonucu Hindistan'da doğup büyüdüğü evi ve köyü terk ederek sonu belirsiz bir yola koyulmuştur. Yolları Fransa'nın bir köyünde Margaret ile kesişir. Burada bir aile restoranı kurmak isterler ve yanlarında getirdikleri lezzetlerle kasabada yer alan ve yıllardır Michelin yıldızı sahibi olan bir restoranın komşusu olurlar. Bu komşuluk ve ardından olacaklar hiç de tahmin ettikleri gibi gelişmeyecektir.
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriAmerikalı Aşçı
Cuisine Americaine
Vizyon Yılı : 1998
 
Başrolleri : Jason Lee, Eddy Mitchell, Irène Jacob
 
Eski donanma aşçısı Fransa'ya bir şefin yanına çırak olarak gider. Bu çıraklık aşçılık yolunda zor bir sınavken, başaşçının kızı da bizim çırağımızın işlerini pek de kolaylaştırmayacaktır.
 
 
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriAşk Tarifi
No Reservations
Vizyon Yılı : 2007
 
Başrolleri : Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin
 
Yalnız bir hayat süren başaşçı Kate, kardeşinin yaşadığı bir kaza sonucu yiğeninin tüm sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalır. Hiç alışkın olmadığı bu sorumluluk ile birlikte restoran ve özel hayatını dengelemeye çalışan Kate, yeni işe aldığı şef yardımcısı ile de yakınlaşınca her şey içinden çıkılmaz bir hal alır.
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriJulie ve Julia
Julie & Julia
Vizyon Yılı : 2009
 
Başrolleri : Amy Adams, Meryl Streep, Chris Messina
 
New York'lu Julie kendisine imkansız bir görev edinir. Yemek konusunda uzman olmayan Julie ünlü bir yemek yazarı Julia Child'ın yemek kitabındaki 524 yemek tarifin tamamını yaparak bunları paylaşacağı bir blog açar. Aile ve iş yaşantısını temellerinden sarsan bu görev, onun tüm yaşantısını şekillendirmeye başlar. Yaşadığı bu duygu karmaşası görevi, ailesi ve işi arasında onu bir çıkmaza sokar. Bu çıkmazdan kurtulmak, ailesini dağıtmamak ve hedefine ulaşmak için Julie herşeyi göze alır.
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriBir Fransız Villası
Summer Villa
Vizyon Yılı : 2016
 
Başrolleri : Hilarie Burton, Victor Webster, Emorphia Margaritis
 
New York'un en yakışıklı ve en yetenekli aşçılarından birisi olan Şef Eros, kötü bir yemek yorumundan sonra kendisini ailesine ait Fransa'da ki villasına atar. Bu arada kitabı için kafa dinlemek isteyen ve kötü randevulardan kaçan güzel bir yazarda aynı villaya yerleşmiştir. Bu villa arkadaşlığı, Fransa'nın romantik ve lezzet dolu bu diyarında çok farklı bir yola girer.
 
 
Günün Tarifi
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriToday's Special
Vizyon Yılı : 2009
 
Başrolleri : Aasif Mandvi, Jess Weixler, Naseeruddin Shah
 
New York'u terk edip Paris'te başaşçı olma hayali kuran aşçımız, babasının geçirdiği kalp krizi ile planlarını ertelemek zorunda kalır. Bu sırada ise babasından kalan ve işletmek zorunda olduğu restoranın başına geçer. Hiç alışık olmadığı bir düzende işleyen bu restoranın ve ailesinin hayatta kalması için yardıma ihtiyacı vardır.
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı FilmleriSarayın Tadları
Haute Cuisine
Vizyon Yılı : 2012
 
Başrolleri : Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d'Ormesson
 
Fransa kırsalında bir çiftlikte işlettiği restoranda kendisine ait bir türüf mantarı yetiştirme tesisi kurmayı hayalleyen aşçı kendisini birden vatansever bir görev ile Fransa başkanının sarayında başkanın özel aşçısı olarak bulur. Sarayın mutfak kuralları ve yapısı içinde bu görev düşündüğü kadar sorunsuz yürümeyecektir.
 
 
 
 
Orijinal ismiyle No Reservations, aslında 2001’de seyirciyle buluşan Bella Martha (bir diğer adıyla Mostly Martha) filmi ile aynı senaryoya dayanıyor. Bella Martha gibi yemeği merkeze alan romantik komedi filmi kendini işine adamış bir şef aşçının hayatta karşı duruşunu ve sorunlarla mücadelesini konu alırken bu onun isteği dışında restorana alınan şef ile girdiği rekabet ve sonucunda filizlenmeye başlayan aşk hikayesine yer veriyor.
 
Miras aldığı 2001 filmi ile farklılıkları da var elbet, yeni film her ne kadar hırslı ve kendine güvenli şef aşçıyı daha iyi resmetse de ilk filmde ortaya konan İtalyan dokunuşu yok denecek kadar etkisini yitiriyor.
 
 
Dünyanın En İyi Aşçı Ve Şef FilmleriYine Dünyanın En İyi Aşçı Filmleri Ve En İyi Şef Filmlerinden Bella Martha (2001)
 
Yemeği merkezine alan Alman romantik komedi filmi. Her dakikasını işine adayan bir şef aşçının hayatta karşılaştığı sorunlarla
 
mücadelesini ve bu sırada rakip gördüğü restorana onun isteği dışında alınan Mario adlı İtalyan şef ile aralarında yeşermeye başlayan aşkı konu alıyor. 
 
Her ne kadar tahmin edilebilir bir akışı olsa da oyunculuklar, yemek ve aşk derken filmin büyüsüne kapılıp gidiyorsunuz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler