Şef Tongar Fırat; Yeni Bir Lezzet Deneyimi

Şef Tongar Fırat; Yeni Bir Lezzet Deneyimi

Mutfak felsefesini, yerel, taze ve iyi malzeme üzerine kuran Del Mare’nin mutfağı ise Tongar Fırat ve ekibinin yönetimin...

Şef Tongar Fırat; Yeni Bir Lezzet Deneyimi
İstanbul’un en güzel semtlerinden Çengelköy’de Boğaz manzarasının eşlik ettiği Del Mare menüsü, Şef Tongar Fırat’ın mutfak direktörü olarak ekibe katılması ile yeni bir lezzet deneyimine dönüşüyor.
 
Çengelköy’ün en güzel noktalarından birinde yer alan Del Mare, deniz ürünleri menüsü ve bulunduğu konumu ile bütünleşik bir deneyim sunuyor. Boğaz’ın en güzel noktasında tüm İstanbul’a hakim Boğaz manzarası ile misafirlerine öğle ve akşam yemekleri için keyifli, dingin, leziz ve özel hissettiren bir deneyim sağlıyor.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Mutfak felsefesini, yerel, taze ve iyi malzeme üzerine kuran Del Mare’nin mutfağı ise Tongar Fırat ve ekibinin yönetiminde. Tongar Fırat, Del Mare menüsünde Çanakkale, Bozcaada ve Urla gibi bölgelerden tedarik ettiği mevsimsel otlar ve deniz ürünleri ile menüde dinamizm sağlıyor. Del Mare’nin yeni menüsündeki lezzetler arasında ahtapot carpaccio, pancar, enginar salatası, ceviche ve ahtapot salatası da var.
 
İyi yemek, iyi servis, eşsiz bir konum ve iyi manzaranın bir araya geldiği Del Mare’nin bulunduğu bina tarihi bir geçmişe sahip. 1800’lü yıllarda Osmanlı tarafından inşa edilen ve fil ambarı olarak kullanılan binaya, 1900’lü yıllarda bir baca eklenerek ispirto fabrikasına dönüştürülmüş. 200 yıllık tarihi dokunun hakim olduğu Del Mare, 2003 yılında kuruldu ve genç iş adamı Uluç Akbaşoğlu yönetimde hizmet vermeye devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler