• Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2

  • Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2

  • Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2

  • Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2

  • Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2

  • Gastronomi Kariyer Seminer-2

    Gastronomi Kariyer Seminer-2


Gastronomi Kariyer Seminer-2

seminerde aşçılık mesleğinin kariyer basamakları, sektörün avantajları ve zorlukları hakkında bilgi verilip uygulamalı workshop eğitimine geçildi

Gastronomi Kariyer Semineri 2
Şef Rüştü EKMEN, Şef Kerem Yahya GÖRGEL ve Şef Sinan TÜRETKEN, 3 Puzzle olarak;
 
Eğitime, öğretmeye ve gelişerek geliştirmeye devam ediyor. Antalya'dan sonra ikinci durağı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu olarak belirleyip 15 Şubat  Çarşamba günü aşçılık ve gastronomi öğrencileriyle buluşuldu.
 
Sayısı 200'ü bulan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde aşçılık mesleğinin kariyer basamakları, sektörün avantajları ve zorlukları hakkında bilgi verilip uygulamalı workshop eğitimine geçildi.
 
Uygulamalı eğitimde Türkiye'de göllerde yetişen kerevit ve akdenizin ünlü mavi yengeci işlendi. Yengeçle kerevitin pişirilmesi ve temizlenmesi konusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgi verildi.
 

AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDA

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programından Yapılan Açıklamaya Göre;
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı için 15.05.2019 tarihinde Rüştü EKMEN (Executive Chef, Uluslararası Gastronomi Kulüp Başkanı)
 
Kerem Yahya GÖRGEL (W.A.C.S Juri Üyesi ve Montenegro İnternational Restaurant Executıve Chef) ve Sinan Türetken’in (Clup Asteria Hotel Sous Chef) konuşmacı olarak yer aldığı Gastronomi Kariyer Semineri düzenlendi. Seminerde aşçılık mesleğinin kariyer basamakları, sektörün avantajları, zorlukları hakkında bilgi verildi.
 
Seminerin sonunda Turuncu Bayrak Kampanyasına destek için “Afiyet Olsun İsraf Olmasın” Sloganıyla öğrencilerin; şeflerin ve bölüm hocalarının katılımıyla bir video çekilerek sosyal medyada yayınlandı. Öğretim Görevlisi İpek ÜNAL; Turuncu Bayrak Kampanyasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 
 
AŞÇILIK EĞİTİMLERİ"Turuncu Bayrak; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türes (Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği) ve birçok kurum kuruluş tarafından da desteklenen bir proje olup; işletmelerde gıda israfının önüne geçebilmek amacıyla başlatılmış işletme ve doğa dostu bir sistemdir.
 
Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından belli kriterleri yerine getiren işletmelere Turuncu Bayrak verilerek bilinçli tüketici, bilinçli işletme ve bilinçli çalışanlarla israfın önüne geçilmeye çalışılmaktadır. 
 
Geleceğin şef adayları olan öğrencilerimizde bu konuda farkındalık yarattıkları ve gerçekleştirmiş oldukları seminer için Rüştü EKMEN, Sinan TÜRETKEN, Kerem Yahya GÖRGEL şeflerimize teşekkür ederiz” dedi.
 
Yoğun katılımın olduğu seminer sonunda Yalvaç Myo Hatıra Ormanına şeflerin adına birer ağaç fidanının dikildiğine dair verilen sertifikayla Öğretim Görevlisi İpek ÜNAL teşekkür belgelerini takdim etti.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENŞefler tarafından seminerden sonra verimli bir workshop gerçekleştirildi. Yengeç ve Kerevitle ilgili ön hazırlık, pişirilme ve sunum gibi konuların işlendiği Workshop’ta tüm öğrencilerin birebir uygulama yapmasına olanak sağlandı.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler